onsdag 28 maj 2014

Regeringspartiet oroligt efter EU-valet

Medlemmarna i Partido Popular fortsätter att gång på gång upprepa att de är EU-valets vinnare i Spanien, vilket blir lite patetiskt eftersom de förlorade inte mindre än åtta mandat och ett två och en halv miljon röster. Men det märks att de är oroliga över resultatet ändå. Över småpartiernas framgång. De säger att det kan bli en mycket negativ utveckling för Spanien om tvåpartimakten bryts. De är så oroliga att de till och med försvarar socialisterna, PSOE, och har utsett småpartierna på vänsterkanten som Spaniens fiende. Menar att vänsterströmningen är lika farlig som extremhögern i till exempel Frankrike.

4 kommentarer:

 1. Jag förstår verkligen inte hur man kan bli upprörd över att tvåpartisystemet äntligen har fått en liten spricka. Det är klart att det är ett hot mot både PP och PSOE för som det är nu så vet de att om de i värsta fall förlorar makten, får de med all säkerhet tillbaka den igen inom 4 eller 8 år. Men om de nu verkligen försvarar demokratin så är det väl valmöjlighet som är det bästa. Tvåpartisystemet känns på sikt som ett hot mot demokratin, om jag ska dra det lite till sin spets... Ett hot därför att så många skiter i att rösta för att "alla är lika stora idioter". Det behövs verkligen röras om i grytan och jag tror helt ärligen att det som är bra för demokratin (=fler partier) också gynnar Spanien som land och därmed varje enskild politiker oavsett färg. Det känns oerhört löjligt att de helt öppet skyddar tvåpartisystemet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är helt överens. Det där skyddandet kommer förstås av rädslan att förlora makten. men vad annat kan de vänta sig? Även i Spanien verkar det finnas en gräns för hur mycket folk tar, trots att det hittills har verkat som att folk fortsätter rösta samma oavsett hur politikerna utnyttjar sin makt och ställning.

   Radera
 2. Jag kan bara säga: Jag håller inte med dem!

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget