fredag 16 maj 2014

Skvaller i fruktaffären

Vi har knappt hunnit ställa oss innanför apelsinlådorna och fågelburen förrän damen störtar in i fruktaffären.
- Polisen har tagit hårfrisörskan! De har tagit med henne ut och står och pratar! Jag vet inte vad som har hänt, vet ni?
Samtidigt ringer telefonen.
Antonio tar luren, lyssnar och säger till oss:
- Väntar här, jag kommer snart.
Damen står kvar, försöker fortsätta samtalet om hårfrisörskan och polisen med oss och med den gamle mannen i hörnet, han med en låda jordgubbar i famnen, och väntar spänt på att frukthandlaren ska komma tillbaka med nyheter.
Han kommer tillbaka efter en stund.
- Nå? vad har hänt?
-Det vet jag inte, det var inte därför jag gick ut, svarar han och börjar expediera utan att spekulera i historien om hårfrisörskan och polisen. Damen frågar nästa kund som kommer in i butiken, men inte heller hon har information att komma med, så den äld.re damen går.
Vi köper nektariner, en kvarts vattenmelon, purjolök, en massa citroner till citronsockerkaka och lemonad, bönor, en påse verdialesoliver som J tycker så mycket om, tre kilo mjuka tomater att laga gazpacho av, och de vanliga.
- Här, ta en banan säger Antonio, krokar ner ett gäng bananer från taket och ger en till mig.
- Den är till barnet. Och här, en till pappan också. Du får också en, säger han och ger kvinnan som kom efter oss en  banan och avslutar med att själv stoppa en i munnen. Sedan fortsätter vi att handla tills hela shoppingvagnen är proppfull.

Det bästa med värmen är säsongen av frukt och grönsaker. Spanska, mogna tomater, vattenmelon och nektariner... Det är bara början.4 kommentarer:

 1. En härlig vardagshistoria från Spanien och vacker bild av frukten och grönsakerna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen en liten vardagsglimt härifrån. Så typiskt på något sätt.

   Radera
 2. Hahahahaha! Nyfiken i en strut liksom! :) Lustigt att det är så i de flesta samhällen, kanske inte lika öppet som hos dig, men det liggr under ytan och lurar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här lurar ingenting under ytan, allt sker väldigt öppet:-D

   Radera

ny gadget

ny gadget