måndag 12 maj 2014

Strandhelg och eurovision

Både lördagen och söndagen har vi varit i El Portíl på kusten. Vi bestämde oss för att sova i J:s föräldrars lägenhet, och Loren, Jose Alberto och Patri följde med.
Det blev en helg med mycket mat, dryck, prat, bad, vila och läsning.

På lördagskvällen tittade vi på Eurovision Song Contest.
Inget konstigt med det, tänker ni lärsare i Sverige kanske, spaniensvenskarna blir nog förvånade.
Den där tävlingen är inte så populär här. Man kan säga att intresset för den ligger på noll. Få vet när den är, och ännu färre skulle välja att titta på den om de visste om den. Med det i åtanke är det lite elakt kanske, men roligt, att berätta för spanjorerna att Spanien är ett av fem länder som betalar en massa pengar varje år för att komma direkt till finalen, utan att passera semifinalen. Andra länder, Portugal till exempel, har valt att inte vara med alls på grund av landets dåliga ekonomi, åtminstone var det anledningen förra året.
I alla fall, i den här gruppen spanjorer var det bara Jesús som sett en eurovisiontävling tidigare, och att han har gjort det en gång beror så klart på mig.
Att vi såg den i lördags berodde förstås på mig.
Jag tror inte att någon av dem kommer att göra om det.

Söndag var stranddag, det var då helgens enda bild togs.8 kommentarer:

 1. Intressant läsning Annika med tanke på att Spanien är en av the big five. Jag trodde att det var stort där. Holland var min personliga favorit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hejade också på Holland!
   Lite oväntad Spanienfakta kanske, detta med den impopulära festivalen...

   Radera
 2. Så du lyckades inte omvända spanjorerna? Du gav dem ju iallafall en dos eurpoeisk kultur eller vad man nu ska kalla det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gjorde vad jag kunde, men någon omvändning blev det inte.

   Radera
 3. Ja, men varför sponsra så mycket pengar för nåt som spanjorerna inte verkar bry sig om alls? Övergår mitt förstånd...I år gillade jag Spaniens bidrag faktiskt. Spanien är ett sånt land man aldrig vet var man har. Ena året är det rena rama vraket och ett annat år är det riktigt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Politik förmodligen.
   Jag tyckte nog att Spanien var så där, men inte mycket sämre än Sverige. Ja, jag är svårtflirtad:-) Jag tror att du hänger med bättre än vad jag gör!

   Radera
 4. Jag kommenterade detta inlägg igår, men det kom inte fram! :( Kan det ligga i spam?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, ledsen för det, den ligger tyvärr inte i spam-mappen, jag kollar alltid den.

   Radera

ny gadget

ny gadget