onsdag 14 maj 2014

Sevillas vårvärme

Jag vet att det är för tidigt för att sucka över värmen. det är bara mitten av maj ännu.
Men det har blivit jobbigt varmt.
Så att man måste vrida ner varmvattnet i duschen (på vintern är vattnet alltid lite för kallt trots att man har på det varmaste).
Så att man diskar i kallvatten.
Så att vattnet måste kylas i kylskåp för att bli drickbart.
Så att största njutningen är att sitta framför fläkten.
Så att det är svårt att sova. Gränsen för bra sömn sägs gå vid 25 grader, och 30 grader i sovrummet är definitivt ett problem. Det är så varmt att det är en plåga att lägga sig på lakanet på sängen för att försöka sova. Näck förstås. Pyjamas och täcke är bara att glömma. Dagens hopsamlade värme stiger från madrassen in i kroppen.

Det är för tidigt att gnälla.
Det är ändå vår. I går kväll vid 22-tiden fläktade det då och då skönt av en svalkande vind. På sommaren är vinden aldrig svalkande, bara het som från en hårblås.
Dessutom är det inte mer än 34 grader officiellt, vilket betyder att temperaturen kommer stiga ytterligare tio grader inom kort.

10 kommentarer:

 1. Jag lider med dig..gravid och allt. Har ar det otroligt varmt med for att vara Maj, Jag langtar efter regn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag längtar också efter regn! Men det lär inte komma något färrän i oktober nästa gång. Njuter istället av vattendoften från vattenspridarna...

   Radera
 2. Usch, ni har det värre än jag. Sommaren i Shanghai är inte rolig men det där låter ju helt sjukt, hur klarar folk sig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sommaren är riktigt jobbig här. Alla som kan flyr staden. I augusti ligger den öde, restauranger och affärer stänger, de enda som rör sig på gatorna är turister. Den som inte kan ta sig härifrån har fläkt eller luftkonditionering och man undviker helt att vara ute tills det blir mörkt på kvällen då hettan är lite mer uhärdlig. (Därav siestan!) Men samtidigt vänjer man sig, det känns nästan värre så här i brjan av säsongen!

   Radera
 3. i blekinge har vi idag 10 grader och sol (klockan 9), i em blir det nog några grader varmare, hoppas jag :-).

  till helgen har vi blivit lovade 16-17 grader, det ser vi verkligen fram emot...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh så skönt det låter! 17 grader och sol! Hoppas att de inte luras!
   Nästan sommarvärme hos er också då :-)

   Radera
 4. Dags att investera i en portabel AC? :)

  SvaraRadera
 5. Hehehe, det vore nog en lösning:-) Har ju gått och dragit med mig elementet på hjul till varenda rum under vintern...

  SvaraRadera
 6. Minns den där värmen... Brukar säga till min kille att om vi någon gång ska bo i Sevilla ska vi minsann ha både pool och AC.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har AC men det är så jäkla dyrt att använda den så man väntar tills det blir outhärdligt.

   Radera

ny gadget

ny gadget