fredag 25 oktober 2013

Fredagstankar

Hu! En helt galet stressig vecka har det varit!
Skönt att den snart är över!

Saker som jag har i huvudet just nu:

 • Den läskiga drömmen i vilken jag var på Liseberg och åkte något mellanting av berg-och-dalbana och Uppskjutet, där man på Uppskjutet sköts rakt upp i luften utan att vara fastspänd.
 • Varför Jesús började frosta ur frysen klockan halv tio på kvällen. Förklaring: han har aldrig frostat ur en frys tidigare.
 • Mobergs Utvandrarböcker. De är fantastiska.
 • Ett intressant jobbmöte.
 • Om jag ska slå till på de där billiga biljetterna till Sverige. Här i Spanien är det långhelg 6-9 december, och just då finns det riktigt billiga biljetter.
 • Allt som har med ovanstående punkt att göra. Till exempel vilken slags mat jag kan köpa med mig till Spanien att ha på vårt lilla privata julbord.
 • Om jag ska beställa en julklappslåda med tv-serier och böcker till mig själv. Nä, det tänker jag egentligen inte på, utan vad som ska ligga i den. Oerhört roande.
 • Vad jag ska hitta på för mat att ta med till kvällens födelsedagskalas.
 • När jag ska hinna skriva ETA-inlägget och inlägget om fattigdomen i Spanien.
 • Att jag for första gången i går kväll såg på vår säng och tänkte, att den är rätt liten egentligen. Aven om jag hela tiden har tyckt (och tycker) att en 1,35-säng (spanskt mått) är precis lagom för två som gillar att sova nära.


Vad funderar ni på i dag?17 kommentarer:

 1. Känner igen den där återkommande drömmen fast den är på olika nöjesfält för mig. Ofta är det en bergbana som går på en räls rakt ut över en avgrund. Tåget ska stanna och sen rulla tillbaka där, men i min dröm har det för hög fart bara fortsätter ut. Ungefär som min återkommande dröm om bilar som hoppar strömhopp ut från en rasad bro. Tänk Tjörnbron som rasade 1980, där åkte ju flera bilar över kanten. Jag minns att jag läste om det i tidningarna, hade just lärt mig läsa. O sen dess har jag broskräck...
  Andra saker jag funderar på är om jag ska hinna med mitt beting att nå 100km-märket i simning innan jul. Jag är på 90km nu o har gjort illa ena skuldran. Börjar kännas tveksamt om jag hinner...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men fy vad otäckt! Drömmer du ofta så?

   Tror du bör vara försiktig med skuldran, även om det innebär att du inte hinenr i mål.

   Radera
 2. Jag tycker 1,35 är för litet för att klassas som dubbelsäng, undrar vem som hittade på det måttet. Vi satsar på Ikeas 1,60; man tappar inte bort varandra men har den plats man behöver :) Spanska sängar är oftast kortare också, alltså inte 2m.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1,60 låter nog mer som dubbelsäng. Fast jag är nöjd med vår lilla, vill inte ha egen plats när jag sover utan kroppskontakt:) Har inte tänkt på det med att spanska sängar är kortare, men det kan nog stämma!

   Radera
 3. Hej Annika. Vill bara tacka för en bra blogg. Har själv bott i Sevilla åren 2004-2005 och blir härligt nostalgisk över att läsa här. Det var i Sevilla jag lärde mig spanska. Nu bor jag i Lima, Peru. Ha en trevlig helg! Anna-Stina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna-Stina, kul att du har hittat hit! Själv lärde jag mig spanska i Bolivia något år innan dig, och hamnade senare här. Du måste ha en massa minnen härifrån. Om det är något särskilt som du skulle vilja se på bloggen får du hojta till, alltid kul med idéer!

   Radera
 4. Men åh, vad härligt att kunna åka till VSverige bara så där :) Nu funderar jag mycket på vad jag ska be min pappa och syster ta med när de kommer till jul. Vi har två, tre lådor kvar i Sverige som vi måste välja ur plus en massa gott så klart! :) Och så har jag skrivit tenta i evolutionsbiologi så jag tänker mycket på Darwin, ärftlighet och sånt där...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow! Jag tänker sällan på Darwin och evolutionsbiologi faktiskt. Men vad trevligt att sysselsätta tankarna med, vilka gotter ditt fina besök kan ta med! Hur gick det med Ikea förresten, fanns det några chokladkartonger? :-)
   Det är lyxigt att ha så nära till Sverige och kunna åka dit en långhelg. Det är det verkligen.

   Radera
 5. Hihi, avfrostningen av frysen... :D

  Slå till på Sverige!

  Jag tänker på alldeles för mycket... Fick jobb idag med start 1/11 (planerat att börja jobba då, men...). Plötsligt slog det mig att mammaledigheten är slut - för alltid - och jag kommer knappt träffa Victor i veckorna. Fick lite panik...

  Anna Granström.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Denne karl, som inte ens kan byta glödlampa rätt, eller borra ett hål utan att det blir en meterlång spricka i väggen... :-)
   Vilken omställning det måste bli, från lång mammaledighet till jobb! Det blir nog tufft i början, men man vänjer sig nog?

   Radera
 6. Ja, unna dig resan om den är prisvärd! Alltid mysigt att åka till Sverige :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. 85 euro tur och retur! Prisvärt! Det blir Sverige!!!

   Radera
 7. Just nu funderar jag på vad du äter för choklad (på bilden).
  Choklad är något av det "bästaste" som finns. Jag tänker faktiskt rätt ofta på choklad.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en Michel Cluizel. Första gången jag provade den. Jag gillade den inte särksilt mycket.
   Har du sett vilken omfattande wikipediasida det finns om choklad?

   Radera
  2. LOL! Michel Cluizel är ett väldigt bra märke. Jag skulle till och med drista mig att kalla det en snobb-choklad. Sådant duger naturligtvis inte till fröken Elwing ;)
   Kramar

   Radera
  3. Bra och bra. Jag tyckte inte om den. Det var som att jämföra en Valrhona med en Lindt.

   Radera
  4. Det vill säga: Torr och bitter och en trist, efterhängsen eftersmak som inte är rolig alls.

   Radera

ny gadget

ny gadget