söndag 20 oktober 2013

Söndag

Slö söndag.
Eller inte.
Ingen av oss tycker att städning är motiverande om huset redan är så rent att det inte ser direkt smutsigt ut.
Hellre bra ordning då istället.
Nu visste vi att det skulle synas, så morgonen ägnades åt städning.
Rejäl, grundlig städning. Och jo, man ser skillnad.
Och det blev ett par maskiner tvätt.
Och en buljong kokades på spisen.
Och jag gjorde små smulpajer på de goda äpplena från Fuenteheridos.
Och Jesús fixade söndagsmat; fisk med potatis, sötpotatis, paprika och vitlök, allt tillagat i ugn.Nu: Plugg för min del, kör för Jesús del.

Gårdagens stora, glädjande nyhet och dagens tips till utladssvenskar som inte bor jättelångt från Ikea: Ikea har tagit hem chokladaskar! Riktiga Alladinaskar!!! Från Marabou!
Säljer dessutom små frysta julskinkor!
Det är ännu för tidigt, men i början på december ska jag köpa både choklad och skinka att spara till julafton!

8 kommentarer:

 1. Ser gott ut! Här blev det röding :)

  SvaraRadera
 2. Grattis till chokladaskarna!!! Jag håller tummarna att vi fått hit också!! Tänk om! Vi ska ju till IKEA på söndag så jag ska nog köpa om det finns...det tar ju snabbt slut ibland. och kanske att de börjat med julmust! Då måste jag fixa lite sånt också...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har de julmust året runt nu, det är toppen. Köp du med dig en kartong choklad för att inte riskera att den tar slut. Här verkade den precis ha kommit och jag chansar, för chokladen kommer inte att räcka länge annars :-) Tur att vi har Ikea! Finns det några andra butiker med svenska grejer där hos dig?

   Radera
  2. Det gör ju inte det egentligen...inte nära. Men vi har en svensk godisbutik som säljer lösgodis på Manhattan. Det tar väl en timme för mig att ta mig dit, så nära är det ju inte fastän det är samma stad :) Men det finns om det skulle krisa. De skickar hem också, men dyrt frakt.
   Sedan kan man hitta lite lingonsylt på affären och Gevaliakaffe nu. Lite märken så där. Sånt jag själv inte använder. Skulle gärna se mer :) Prinsesstårta till exempel! Hur är det hos dig?

   Radera
  3. Det går att köpa två sorters knäckebröd i mataffären (ingen god sort) från Wasa, räknas det? Och så finns det en kedja som säljer en del svenskt lösgodis. De har bara en sorts saltlakrits nu, den säljer väl inte så bra här, men kul att den finns!

   Radera
 3. Oomuombo, som säljer svenskt lösgodis, har tydligen ett litet utbud med godis i Sevilla, i en Vips: http://www.oomuombo.com/#/es/sweetshops.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stämmer! Det finns en Vips i Los Remedios där de säljer lösgodis, både svenskt och spanskt. Utbudet har minskat lite sedan de började, de har tagit bort saltlakritsen och nötcremen, men alltid kul att gå dit ändå! Tack för länktipset, jag har undrat hur det kommer sig att Vips har svenskt lösgodis.

   Radera

ny gadget

ny gadget