torsdag 31 oktober 2013

Bästa hemgjorda pizzan

Ojojoj, så mätt!
Vi gjorde pizza till middag, och det blev den bästa hemgjorda pizza som jag har ätit.
Bottnen tjock och härligt, massa grejer på, bland annat svamp som Jesús har plockat och nytorkad oregano som var så smakrik att den smakade parfym, på ett bra sätt. Och bearnaisesås! Javisst, jag åkte till Carrefour bara för att få tag i bearnaisesås till pizzan! När man inte äter ost blir pizzan lätt torr utan sås på.
I alla fall. Den blev fantastisk.
Så god  och fin att jag funderade på att lägga ut en bild på den på bloggen, men kände att jag håller på att passera en gräns. Det ska inte vara en blogg om mina måltider heller, och det har redan blivit för mycket sådant här på senaste tiden!

Fast det vore ju synd att inte delge er fredagens lunch...

6 kommentarer:

 1. Definiera "tjock och härlig". Hur tjock? Och härlig på vilket sätt?
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Näe, håller med Chatrin och Anna... Recept och bilder , tack! Så att jag allhelgonabakissvenne m sambo kan svulla på söndag.piafia

  SvaraRadera
 3. Ojoj, jag hade sådan lust att fotografera pizzan, men gjorde det inte, jag trodde att jag skonade er! Jag avstod av välvilja mot er!
  Recept kan jag däremot dela med mig av: Deg av pizzadegsmjöl (Jesús vågar inte göra deg från grunden). En liten plåt så att det inte riktigt går att kavla ut bottnarna, så man inser att det blir de tjockaste bottnarna någonsin.
  Penla på olivolja och tomate frito på burk. Ös på med hackad grön paprika, hackad lök, dålig skinka (85 % kött), en skivad, nyplockad svamp (sopp), lägg på ananas och ringla över lite berarnaisesås. Eller mycket. Jag gjorde det av misstag och trodde att såsen skulle brännas i ugnen, men den klarade sig. Annars häller man på sås efteråt. Ja just det, glöm inte oreganon! Det ska vara vild oregano från spanska bergstrakter så blir det en riktigt fin smak!

  SvaraRadera
 4. Menar du att Jesus står ut med att äta pizza utan ost på?
  Den människan bör helgonförklaras (har någon någonsin betalat ett högre pris i kärlekens namn - skulle inte tro det ;) eller så bör han tvångsomhändertas och sättas i ett madrasserat rum ;)
  Just nu står jag med ett stort protest-plakat med texten (synd att du inte är här och kan se plakatet): "Stoppa pizzaförtrycket! Låt Jesus göra sin halva med ost!"
  Massvis av kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Herregud! Naturligtvis inte! Vi gjorde såklart två pizzor!

   Radera

ny gadget

ny gadget