torsdag 27 februari 2014

Spansk film - tips!
Men wow!
Ni minns mitt löfte, att se mer spansk film?
Jag har börjat jobba med det.
Årets första sågspå bio förra fredagen, när jag upptäckte den i Avenida 5 Cines program.
Filmen är bara tillfälligt tillbaka, med anledning av Goyapriserna.

Vivir es fácil con los ojos cerrados av David Trueba, vilken toppenfilm!

En spansk engelsklärare är besatt av John Lennon, och när han hör att stjärnan är på väg till Almería för att spela in en film sätter han sig i bilen och kör hela vägen dit för att träffa idolen.
På vägen plockar han upp en ung kvinna som är på rymmen från nunnehemmet där hennes mamma placerat henne så att ingen bekant ska få veta att hon är gravid (barnet placeras efter födseln och kvinnan kan åka hem).
En annan liftare följer också med i bilen, den unge killen som kommit på kant med sin pappa.
Det blir en roadtrip till Almería där killen försöker skaffa ett nytt liv och engelskläraren gör allt för att träffa John Lennon, som vaktas hårt av säkerhetsvakter.

Fin film med stark 70-talskänsla. En film att bli glad av!
Rekommenderas varmt.

2 kommentarer:

  1. Det där låter verkligen som en film i min stil. Jag skulle annars inte kunna räkna upp en enda spansk film jag sett. Jag är väldigt förtjust i fransk film. Hoppas att du jobbar vidare med ditt löfte Annika. Kram Bosse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är säker på att du skulle tycka om filmen! Se den som första spanska film och den kommer att ge mersmak. Du skulle behöva samma löfte som jag - att se mer spansk film i år (fast inte på bio kanske). Nu skulle jag vilja tipsa dig om en massa bra spanska filmer, men min externa minnesbank har somnat i soffan och kan inte hjälpa till. Så det enda jag kommer på är följande: Min absoluta favoritfilm, Julio Medems Lucía y el sexo (en helt otrolig historia, otroligt vacker, lite erotisk ibland kanske, bra att veta för de som inte gillar det), Julio Medems Los amantes del circulo polar, och Almodovars film Volver. Alla tre går att få tag på i Sverige med svensk textning.

      Radera

ny gadget

ny gadget