söndag 23 februari 2014

Lunchmat på inomhusmarknaden

Lördag förmiddag.
Vi hade gått ut på promenad genom grannkvarteren och till centrum, och en liten tanke var nog att antingen se skulpturutställningen vid katedralen, eller gå till favorittorget och dricka gazpacho och äta solrosfrön sittandes på en bänk. Men vi kom inte så långt, jag var alldeles slut efter den promenaden till centrum, blir fortare trött nu, och vi satte oss på en bänk och funderade på vad vi skulle äta till lunch.
Lördag - då måste man äta något kul!

Vi bestämde oss för att gå till den nya inomhusmarknaden mitt i centrum, under Las Setas, vi var ändå så nära. För att se vad vi hittade.
Det var en bra idé!
Vi gick runt och kollade på fiskstånden, köttstånden, lurviga döda kaniner, färdiga croquetas, blåbär, krabbor, och alt lockade, men efter ett par varv var vi överens.
I ett fiskstånd blev det ett kvartskilo boquerones; småfiskar som man vände i mjöl och steker och äter hela, och en näve camarones; pyttesmå räkor som man också äter hela, gärna med lite citron.
Sedan gick vi till köttavdelningen och bad säljaren skära upp några nötköttsfiléer, och det gjorde han, och bankade till dem. Dem skulle vi tillaga a la plancha, utan matfett, och äta till kokt minipotatis som vi hade hemma.
Sedan blev det en påse paprikapulver som vi hade slut på (parikapulver är ett måste i det spanska köket), men vi såg inget riktigt kryddstånd så de andra, specialkryddorna som behövs, får vänta tills vi kommer till en öppen kryddbutik. Här köper man ofta kryddor i lösvikt.
Ett nybakad bröd blev det, samt körsbärstomater som jag var så sugen på.
Sedan var vi nöjda.

Viken måltid det blev!
Så gott alltihop!

2 kommentarer:

 1. Och jag blir alltid lika glad när vi får följa med er på era helgäventyr här på bloggen. Dina ord får allt att bli så levande och jag kan känna en liten sorg över att vi i Sverige har valt bort mycket av ett levande centrum för dessa enorma shoppingcentra med samma affärer och opersonlighet. Mer marknader åt det svenska folket helt enkelt!

  Kram på dig♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, mer marknader åt svenskarna! Det är så tråkigt med alla stora snabbköp och plastinpackade varor! Jag tycker mer om hur det är här, där man pratar med försäljaren, där man själv pekar ut vilka fiskar man vill ha och får dem iordninggjorda som man själv önskar, där frukterna slås in in pappstrutar. Även här finns förstås stora snabbköp, men marknaderna och småbutikerna lever!

   Radera

ny gadget

ny gadget