torsdag 6 februari 2014

Jag ordinerar solresa till alla vintertrötta!

Hej Annika! läser din blogg och kollar foton. Nu med snöslask utanför vill jag bara bort från Svedala..."

Så skrev Pia i en kommentar, och åh, vad jag känner med henne.
Här gnäller jag över vintern, att den är lång, kall och grå.
Ändå är det omkring 15 grader nästan varje dag, solen går ner vid halv sju-sju och det regnar inte så mycket. Grått, visst, men för det mesta är det torrt och åtminstone ett par dagar i veckan skiner solen.
Och i slutet av februari kommer våren

Jag skulle vilja ordinera Pia, och varenda en av er som känner er hängiga och trötta på den svenska vintern, en resa söderut. Tänk om jag kunde fixa det!
När jag bodde i Sverige och åkte och hälsade på Jesús i Spanien en vecka under vintern, vilken otrolig energi det gav! Se något annat, få ljus och sol, äta ute. Jag var full av energi när jag kom hem.

Så kunde jag skulle jag ge en resa till varenda en av er som önskar. Förslagsvis till Sevilla.
En vecka med sol (man kan ha tur), skaldjur och tapas, palmer, båttramp i floden, besöka museer och fantastiska historiska byggnadsverk, hyrbil att åka ut på landet med, besöka små vackra, vita byar med viltkött på tapasbarerna (den här till exempel, eller kanske denna, och det här är ett fint ställe fast utan tapasbarer, förresten kan ni gå in i utflyktskategorin och titta, det finns en massa tips som får en att längta efter varmare tider), mysiga vandringsleder (här eller här kanske), proppa er fulla med de allra godaste apelsinerna, köpa säckvis med dem vid vägkanten eller i fruktaffären (inte livsmedelsaffären), de är så billiga nu.

Det skulle jag önska.Pia undrade förresten var man kan köpa tomate frito i Sverige, och hon är nog inte den enda. När jag har köpt den har jag hittat den på Ica vid tomatpurén och senapen, men det är några år sedan. Någon som vet mer?

4 kommentarer:

 1. Är inte tomate frito ungefär som passerade tomater?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästan, men inte riktigt. Passerade tomater är bara tomat. Tomate frito är en tomatsås gjord efter att tomaten stekts i olivolja. Ofta innehåller såsen salt, vitlök och lök också.

   Radera
 2. Ojoj Annika! Om jag hade pengar så skulle jag greppa tag i sambons hår (det lilla han har kvar :-)) och släpa med honom och flytta någonstans åt Spanien-hållet! Slippa denna halka, isklumpar, nysnö ovanpå isplättar... Det gör mig inte något om det är kallt, bara slippa HALKAN!!! Gick med kryckor nu veckan som var, översträckt lårmuskel, då jag dråsade omkull på just jävla is under smältvatten... Gran Canaria blir det i september, då denna kärring fyller 50. /Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä fy vilken otur! Halkan är inte att leka med. Jag körde omkull riktigt ordentligt på en isgata en gång, jag klarade mig med blåmärken men cykeln blev aldrig sig själv igen.
   Vilket fantastiskt bra sätt att fira en 50-årsdag på! Synd att du inte fyller på vintern bara, för det är nu du verkligen skulle behöva resan tror jag:-)

   Radera

ny gadget

ny gadget