fredag 21 februari 2014

Gravid

Tanken var att här skriva om en inte särskilt omtalad nyhet; hur dåligt Spanien klarar sig i en internationell jämförelse av pressfrihet (inte förvånande).
Men det var så tråkigt att leta information så jag tröttnade, och bestämde mig för att skriva en annan nyhet istället.
Nämligen att om allt går bra så får vi en liten unge i sommar.

25 kommentarer:

 1. Wheeeeeeeeeeeeee!!!! Grattis gumman!!!

  SvaraRadera
 2. Men herregud!!! Vilken fantastisk nyhet!! Stort stort grattis till er båda! Så underbart! :) Jag ser att det kanske blev överdrivet många utropstecken här, men det kan inte hjälpas :) Har tänkt fråga lite fint hur ni tänkt kring familjebildning, men har inte blivit av. Det är en känslig fråga eftersom det kan vara så olika anledningar till att man inte har barn ännu, eller kommer att eventuellt ha barn eller inte etc...Himla roligt för er, och oss, med en liten spanjor-svensk växandes i din mage! ! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Det blev många utropstecken!
   Du har rätt, det ÄR en känslig fråga! Man vet ju aldrig när man trampar på onda tår. I vårt fall har jag (japp, jag) helt enkelt inte velat. Var säker på att jag aldrig skulle vilja, men så fyllde jag 30 och började fudnera och vet egentligen inte vad som hände!

   Radera
 3. Felizidades!!! Så roligt. Det var det du hintade om i nåt sammanhang :-)
  Abrazos muy fuertes/ P ♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehehe, ja, det stora sjuårsfirandet som vi väntar med till lite längre fram i år :-D

   Radera
 4. Hm, stavade fel av bara farten :-) Perdona :)
  P ♥

  SvaraRadera
 5. Nämen GRATTIS!! Hur mår du? Jag hoppas bra (att du slipper må som jag gjorde - worst ever). Så spännande framför er... Minst sagt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag mår toppen! Har gjort det hela tiden. Några gånger lätt illamående, men så lätt att jag inte vetat om det varit inbillning. Jga har hittills haft en otrolig tur, det är bara att vara tacksam! Vet ju genom dig hur det kan vara...

   Radera
  2. Men så skönt för dig, grattis! Helt sjukt hur olika det kan vara...Inte för att jag inte unnar dig en fin graviditet, men lit avis blir man ju såklart :) Hoppas du kommer blogga mycket om detta, gillar att läsa om det!

   Radera
  3. Det är hemskt orättvist. Jag vet. Är väldigt glad över att jag har haft tur, och hoppas att det fortsätter så. Det kommer att komma en hel del inlägg om det här, jag försöker att låta bli att skriva om det hela tiden:-)

   Radera
 6. Grattis!!! Så mysigt! Jag bor på kusten och fick en liten halvspanjor för snart 4 månader sedan :) Ser fram emot om du delar med dig av dina funderingar :) Men bara om du vill förstås! Stort lycka till! /Carin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så fint! Grattis till den lille! Om du har tips och tankar om vad som helst gällande graviditet och förlossning i Spanien så är de välkomna!

   Radera
  2. Tack :) Jag har ganska mycket tankar fortfarande, även om minnena blir allt suddigare. Summa summarum kan jag säga att jag var ganska besviken på hur kallt man blev behandlad som gravid, med enbart fokus på det medicinska och ingen alls som undrade om jag hade några frågor, undrade hur jag mådde, informerade om sånt som jag inte ens hade vett att fråga, etc. Jag fick en läkare och inte en barmorska vilket är vanligt i Spanien men en del verkar få en barnmorska och de har mer fokus på de mjukare frågorna tror jag. förlossningen är jag dock jättenöjd med, blev väldig väl omhändertagen och det är ett fint minne! Bra att göra en förlossningsplan, ett papper med era önskemål och tankar om hur ni vill ha det. Det underlättar. Om du vill skriva och fråga vad som helst maila mig på c_osvaldsson @ hotmail . com

   Radera
  3. Toppen! Ska ha det i åtanke, det kommer säkert mejl framöver! Var det förresten du som skrev på Sykusten tidigare? Har sett ditt namn på arkivrussinen ibland.
   Jag håller med om att man sannerligen blir kallt bemött. Ska snart skriva ett inlägg om det. Jag känner mig ändå mycket trygg med sjukvården här, trots att det är lite trist att det, som du skriver, bara fokuseras på det rent medicinska. Skönt att höra att förlossningen blev bra! Det känns uppmuntrande!

   Radera
  4. Japp, det är jag! :)
   Jag kåserade om min graviditet i höstas http://www.sydkusten.es/engine.php?articleId=18874&sectionId=245 och förlossningen http://www.sydkusten.es/engine.php?articleId=19319&sectionId=245
   /Carin

   Radera
  5. Nu har jag läst både den och om förlossningen. Så det blev ingen Álvaro :) Fint att det gick bra!

   Radera
 7. Stort grattis till er bada!! När är du beräknad?

  SvaraRadera
 8. Oh, my!!! STORT GRATTIS! Så himla mysigt och roligt! Ta väl hand om dej och magen!

  Stor kram!

  Kicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! lovar att ta hand om oss båda, magen får allt den önskar (mest görnsaker, frukt och fisk) och ibland ger jag mig själv något som jag önskar (chokladiga bakverk idag)!

   Radera
 9. Stort grattis, härligt med såna nyheter :)


  Carina

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget