lördag 8 februari 2014

Läkerol och tjocka tröjor

Eftersom det är lika kallt ute som inne i södra Spanien på vintern (jag har visst råkat gnälla över det i några inlägg tidigare) behöver man varma kläder. Alltid. Här kan vi sannerligen tala om vintergarderob, för de varma plaggen är nödvändiga för att stå ut, och fungerar enbart den här årstiden.
Min vintergarderob är mycket liten.
Gång på gång har jag gett mig ut för att leta tjocka, fina tröjor, men hittar aldrig något jag gillar, och alternerar alltid mellan samma fyra tröjor smt filt + jacka. (har mer att välja på under).
Man tröttnar i längden, så i går gjorde jag ett nytt försök.
Gav mig ut på stan alltså.
Men ärligt talat så är Sevilla inte den bästa staden i världen om man ska köpa varma kläder.
Så det blev inget.
Eller jo, lite andra grejer:

En fantastiskt vacker skrivbok
En mapp
Sesamolja, inlagd ingefära och nudlar i den orientaliska butiken
Läkerol och salmiakpastiller
!!!

Jajemen, det har öppnat en ny affär i stan, en dansk prylaffär som heter Tiger och ligger på Calle San Eloy. Det är en mardröm att gå in där. Smala kringelikrokgångar som är fullkomligt igenproppade av allt folk, men om man gör en fuling går man in via utgången, för där vid kassorna säljs ibland Läkerol!
(Ta hem fler skandinaviska produkter, snälla!)

4 kommentarer:

 1. Ja brrr vad kallt det är inne på vintern i södra Spanien. Du får åka till Sverige igen och köpa tröjor. Läkerol har du ju som resegodis :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Nästa Sverigeresan (till jul) ska jag köpa varma tröjor! Nu är det mildare i luften tack vare regnet, och inatt har jag sovit en stund utan dubbla par sockor. Vårtecken?

   Radera
 2. Det du behöver är tjocka stickade ylletröjor samt ylleunderställ. Eller fleece. Som inte drar åt sig fukt på samma sätt som bomull. Har du köpt polar-lakan än??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, ylle är det enda jag kör med. Det är därför utbudet är så dåligt:) Inga polar-lakan. Kollade så smått utan att hitta, och nu är det varmare tider på ingång. Blir nästa vinter!

   Radera

ny gadget

ny gadget