måndag 17 september 2012

Hugh Grant - allmänbildning?

Jesús i sängen efter siestan:
- Okej, vi har båda saker att göra, men när vi är klara med dem gör vi något roligt.
- Ja, vi kan väl titta på någon Hugh Grant-film! Chatrin skrev i en kommentar på bloggen att precis som Psycho och Hitchcock är allmänbildning så är Hugh Grant det. Och jag håller faktiskt med.
- Hugh Grant?!? Och vilka filmer skulle det vara som hör till allmänbildningen? Alla hans filmer är redan glömda!
- Det är de inte alls!
- Nähä, nämn några som inte är det då.
- Pretty Woman, Notting Hill, Fyra bröllop och en begravning...
- Hugh Grant var aldrig med i Pretty Woman!
- ...
- Hitchcock hör till allmänbildningen för att han skapade filmhistoria, det har bildats skolor efter honom. Det kan man knappast säga om Hugh Grant va? Det är som att jämföra Beethoven och Summorning, Beethoven skapade historia, Summorning skapar musik för dem som tycker om den genren.
- Äh. Du vill bara vinna diskussionen. Det hör till allmänbildningen att ha sett Hugh Grants filmer.

5 kommentarer:

 1. *LOL* Jesus har bättre koll på romkom än du. Du bör nog låsa in din romkom-samling så Jesus (i ett försök att bevara sin manlighet) inte har maratons när du inte är hemma? Han är nu "outad"! :)
  Att upptäcka filmklassiker som varit nyskapande kan vara en intressant upplevelse men jag tror du hellre lyssnar på ljudet av naglar mot svarta tavlan än att få en fördjupning i skräckfilm.
  Det är inget fel på din allmänbildning! Förutom att du inte sett Star Wars det är en stor lucka :P
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Men allvarligt - Jesus anstränger sig verkligen för att hitta de otäckaste filmerna som någonsin gjorts. Sista var det The Shining. Varför? Tror han att din djupt rotade våldsfilm-fobi kommer att botas på något mirakulöst sätt?
  Eller resonerar han som så att "nu när du sett de absolut tyngsta skräckfilmerna någonsin så kommer mina andra favoritskräckfilmer (som är mycket sämre och blodigare) att verka så mycket mindre skrämmande"?
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att han tycker att det är kul att se hur rädd jag blir. Hoppas kanske på någon liknande situation som då jag såg Barnhemmet på bio.
   Att inte ha sett Star Wars är en lika stor lucka som att inte ha läst nobelpristagaren Vargas Llosa på originalspråk.
   Förstår vi varandra?

   Radera
  2. Att förstå varandra är överskattat och livet skulle bli alldeles för utmaningslöst :)
   Jag anser att lätt-tillgänglighet bör räknas in som en faktor.
   Barnhemmet är för övrigt ett ypperligt exempel. Du räknar den som en av de bästa filmerna du någonsin "sett" trots att du aldrig sett den. Under filmvisningen låg du gömd bakom en kudde i ett annat rum. Att du fick Jesus att berätta för dig vad som hände efter filmens slut räknas inte :P
   Kramar

   Radera

ny gadget

ny gadget