onsdag 5 september 2012

Höst

Det jag kände var så svagt att jag knappt kan kalla det för doft. Snarare en förändring i luften som gick in i näsan.
Det var hösten.
Ute: 35 grader. Fortfarande sommarhetta.
Men den finns där, hösten, den har nått Spanien.
Man ska väl inte säga sådant här egentligen, men jag gör det ändå.
Jag är så himla trött på sommar och solsken!
Solskenet, solskenet, jag har sagt det förut, det är ingen idé att kolla väderleksrapporterna, för det är ändå alltid samma väder!

I Sverige har hösten börjat.
Jag kan inte tänka mig något ljuvligare än en svensk höstdag. Jag älskar hösten. Det är plågsamt att läsa om regnpölar och kyla. Jag vill inget hellre än att sitta inne under några ordentliga höstveckor. Med regn och blåst och kyla och elände. Sitta inne med en bok, med en film, med varm choklad eller baka bullar. Medan renget smattrar. Tända ljus, värma värmekuddar. Åka och hälsa på någon, springa till ytterdörren för att inte bli blöt.
Trots den där höstdoften eller vad det var kommer det att fortsätta vara sommar och soligt. Här finns bara två årstider, och båda är soliga.

Det är väl konstigt, men det där svenska att man inte får vara inne när solen skiner, det sitter kvar i mig, trots att solen alltid skiner, och jag kan liksom inte njuta av inneaktiviteter när det är fint väder.
Även när det ibland är så varmt att det inte finns någon möjlighet att gå ut.

8 kommentarer:

 1. Jag älskar också svensk höst! Speciellt den här; det pendlar mellan regn och dagar med 20 grader och sol. Aldrig för varmt, aldrig för kallt. Men klart det blir för kallt snart.

  Är också väldigt svensk i det avseendet; att "utnyttja vädret" och få dåligt samvete av en dag inne om det är sol. Min sambo har INGET av det i sig. Måste vara så himla skönt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där dåliga samvetet måste vara svenskt. Och det är ju vettigt med tanke så hur lite solen skiner över Sverige. Men obekvämt!¨
   Växte din sambo upp i Spanien?

   Radera
 2. Jag har alltid blivit irriterad på folk som höjer fingret i ajabaja-stil och säger "inte vara inne när det är fint väder ute".
  Skitsnack – säger jag. Har ni hört talas om hudcancer? säger jag.
  Med det sagt - ditt höst-mys-pys-snack gav mig jätte-cravings efter hembakade kardemmummasnurror. När ska jag ha tid och fixa ett bullbak? :)
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ante mig att du inte får dåligt samvete av att stanna inne, du den blekaste människa jag känner!
   Ta och baka du, och skicka hit en påse bullar om de blir lyckade. Jag vill minnas att jag har lämnat nybakat till dig...

   Radera
 3. Doften av våta löv i högar ... Det finns inget som de svenska årstiderna och det finns inget som att bo utomlands för att förstå det.

  SvaraRadera
 4. Jag langtar mer efter sno... och en kopp varm choklad medans det regnar tue later supermysigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, snö! Is och rimsfrost! Det kommar säkert ett inlägg om det också fram i vinter...

   Radera

ny gadget

ny gadget