fredag 14 september 2012

Pipens morgon- och kvällsrutiner


"Du och jag, pipen", säger jag och tittar på katten som väntar på mig nedanför sängen. Som vanligt. Det är en morognrutin han har.
Pipen brukar sova i korgstolen i pation, och det är där Jesús hittar honom när han går upp. Men så fort katten hör min röst från sovrummet kommer han springande, ibland så snabbt att han halkar på golvet och dunkar emot sovrumsdörren.
Sedan gosar vi. Misse på den blå mattan nedanför min del av sängen. Pipen rullar från sida till sida, sträcker ut sig och blir jättelång, reser dig och buffar huvudet mot min hand, stretchar, rullar runt...
Misse, misse.
När vi har gosat klart går jag upp, och pipen återgår till sina aktiviteter.
På kvällen har vi en annan ritual. När pipen märker att jag ska gå och lägga mig följer han mig från rum till rum. Badrummet, köket, fula rummet, sovrummet, där han lägger sig på blå mattan för att han tror att jag ska gå till sängs, men det ska jag inte, måste ut i köket igen, så pipen reser sig och följer efter, fula rummet, köket, badrummet... Till slut är jag klar, kryper ned i sängen, pipen lägger sig på mattan nedanför, vi gosar lite och somnar sedan.
Jag somnar. Pipen kryper in under sängen och biter en stund i skummadrassen, eller går och lägger sig i pation. Och väntar på att det ska bli morgon.
Lille pipen. Vilken tur att han kom hit.

6 kommentarer:

 1. Vilken tur att ni fann varandra! <3

  SvaraRadera
 2. Jag tycker fortfarande att du bör ge honom ett mer skräckinjagande namn :)
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pip-Larsson fungerar utmärkt. Igår fångade han en fluga, och sedan höll han på att vinna ett slagsmål med en annan katt på taket (hade vunnit om jag inte tagit med honom ned). Du ser, namnet har inte varit till hinder.

   Radera
 3. Gullig! Pipen formar ju ett litet hjärta med tassarna!! mvh Pia

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget