fredag 27 januari 2012

Femårsjubiléet

Femårsjubileum måste man ju fira, så det gjorde vi med bad och restaurangbesök.
Aire de Sevilla, det arabiska badet som inretts i ett gammalt 1500-talspalats, är en av Sevillas pärlor.
Man letar rätt på Calle Aire i barrio Santa Cruz. Det är en mycket smal liten gata, lagd med plattor som ger ett så skönt klapperljud när man går på dem. Plötsligt står man utanför de stora glasdörrarna, öppnar och möts av lyktor med levande ljus, diskret porlande fontäner, träbänkar och gamla sköna stolar. Och det är bara entrén.
När man tagit sig förbi den går man upp för trappan och in i teterían om man har gott om tid, det är trevligt att sitta där en stund och dricka te.
När klockan närmar sig jämt slag, det är insläpp varannan timme med sista turen klockan 24, får man komma in i badet.
I omklädningsrummet tar en vitklädd señora emot. Man får ett skåp där det ligger handduk och frottétofflor och väntar. Badkläder finns att låna, så man behöver inte ta med sig någonting om man inte vill.
Efter ombytet går man ned för de gamla trapporna med ljuslyktor på trappstegen, ned till bassängerna.
Vi börjar längst ned, där det bara finns en enda bassäng. Det är saltvattenbassängen i stenvalvet. Den är liten och varm.. Här flyter man omkring och mår väldigt bra.
En våning upp, som är i mitten av trappan, håller de flesta till. Det finns en bassäng med massagestrålar och bubblor, en underbar ångbastu i sten som är så vacker och som doftar så gott (aromterapi ingår). Och den stora bassängen, där man blir kvar länge. Väggarna är målade i dovt rött, en stor lykta med ljus hänger lågt, man tar några simtag och njuter av lugnet, musiken och det varma vattnet. Precis som alla rum är detta bara upplyst med levande ljus. Simmar man bort till andra änden finns en varmvattenbassäng och en kallvattenbassäng.
Utanför den stora bassängen, som inte är särskilt stor, kan man sätta sig och dricka te och kallt vatten från vackra silverkannor. Här är det också skönt att sitta en stund efter massagen, för dem som har beställt en kvarts eller en halvtimmes avslappnande massage (Rekommenderas).
Efter en och en halv timme i detta underbara palats klingar klockorna, då är det dags att gå upp.
Jag hade bara med Jesús dåliga kamera, och bilderna blev därefter, men om någon är nyfiken på hur det ser ut på det här badet finns en hemsida.

Vi gick och åt efter badet på den marockansk restaurangen Al-Medina vid Plaza del Museo. Hummus, en fantastiskt god pastela och därefter couscous med lammkött, russin, honung, mandlar och grönsaker.

Jag älskar firanden.

3 kommentarer:

 1. Det låter fantastiskt!! Jag älskar bad! I Budapest (där 1/3 av min familj bor) finns fina bad också, fast Aire de Sevilla smäller nog högre!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad spännande! Jag har drömt om att åka till Budapest och bada.

   Radera
 2. Låter som ett värdigt femårsfirande. Efter allt farande fram och tillbaka mellan Sverige och Spanien kan ni behöva ett och annat avslappnande bad.
  Kramar
  Chatrin

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget