torsdag 19 januari 2012

Favoritfisken

Det mesta vi lagar är efter recept från Jesús familj, och där äter man bara traditionell spansk mat.
Fisk i ugn har blivit favoritmaten här hos oss sedan vi skaffade ugn. Vi kan inte få nog av den här rätten.
Enkel är den också.

Hacka en gul lök och stek den mjuk i olivolja på svag värme.
När löken är mjuk, lägg i en hackad grön paprika och stek tills den blivit mjuk.
Lägg i ett par hackade vitlöksklyftor när du känner att det är läge.

Stek under tiden potatis, i form av pommes frites eller tunna halvmånar, med salt och olivolja i en annan panna.

När allt är färdigstekt, lägg det i en ugnsform. Lägg en favoritfisk ovanpå. Vi köper oftast dorada eftersom den är god, lätt att bena och brukar vara lagom stor för oss två.
Lägg tomatbitar eller körsbärstomater runt om.
Häll över en skvätt vitt vin, lite olivolja och salta.
In i ugnen på 225 graders värme 8-12 minuter beroende på fiskens storlek.
Servera med färsk vitt bröd att suga upp den goda såsen med, och häll något extra gott i dricksglasen.

2 kommentarer:

  1. Tack för receptet. Det måste provas! :) Vad gäller fisken - vad tror du den kan bytas mot (dorada har vi väl inte i Sverige)? Fisk är inte min starka sida...

    SvaraRadera
  2. Fisk är inte min starka sida heller. Det är en direkt svag sida hos mig. Kan därför inte tipsa om en bra svensk fisk, men prova en som är lite tjock om magen, vit och lätt att bena.

    SvaraRadera

ny gadget

ny gadget