onsdag 25 januari 2012

Te och sushi

Jag känner dåligt till Macarena. Det är en stadsdel som jag inte gått i särskilt mycket, och det är synd.
Plaza San Marco har jag inte varit på sedan vi firade Nikkis födelsedag för fyra år sedan och jag gick så gruvligt vilse när jag försökte ta mig hem sent på kvällen.
Men där hamnade vi igår, just på Plaza San Marco, och den roliga gatan Calle San Luis.
Vi gick vi in på det franska te-huset Douchka mitt emot den vackra San Luiskyrkan.
Jesús gav en konsert där för ett par år sedan och blev igenkänd av fransmannen som satt vid bardisken och pratade med bekanta när vi klev in.
Det är ett fint ställe, enkelt, med konst på väggarna, dämpad belysning och stora vackra fönster från golv till tak. Vi satte oss i ett par sköna fåtöljer, lyssnade på musiken och konstaterade att det verkligen inte var spanskt på något sätt, eftersom ljudvolymen var en helt annan än på spanska barer.
Jag fick en tung, platt kanna te, nästan likadan som min drömkanna. Jag hade beställt ett grönt japanskt te med smak av dadlar och rosor (mycket gott) och fick en liten, liten mjuk kaka till. Jesús valde någon specialöl. På menyn fanns delikatessostar, patéer, chokladsufflé och annat gott som vi ska prova nästa gång.
När vi gick vidare hittade vi det beryktade tyska bageriet som sägs ha grovt bröd med fröer och nötter. Det var stängt, men om vi hinner idag ska vi gå tillbaka efter att vi varit med Jesús pappa på sjukhuset.
I slutet av denna roliga gata, efter, Puerta de la Macarena, hittade vi ett verkligt bra sushiställe. Det såg flott och dyrt ut, men vi gick in i alla fall, och fick fantastiskt god sushi som inte alls var dyr. Dit ska vi återkomma.
En bra kväll, helt enkelt.

San Luis-kyrkan

2 kommentarer:

  1. Här håsas förväntningarna upp för varje blogginlägg! Sushi! Yey!

    SvaraRadera
  2. Tycker också att det har verkat rätt lovande – fram tills kexet dök upp - det vill säga :)
    Åsa sprang precis förbi och sa "jag har beställt resan nu!" Vad skoj det låter! Har ni planerat in varje vaken minut Annika? Så många skojigheter ni kan ha för er!
    /C

    SvaraRadera

ny gadget

ny gadget