lördag 10 december 2011

Mysigt i Las Pajanosas på helgen

Det är ganska lugnt här på veckorna, men på helgerna kommer mycket folk till Las Pajanosas. Massor av cyklister (ofta äldre män i tighta blå cykeldräkter) är ute på vägarna häromkring, och i Las Pajanosas stannar de för att ta en öl eller äta frukost. Massor av Sevillabor åker hit för att köpa grönsaker och äta lunch. Den som önskar viltkött eller svamp måste söka sig utanför stan. Vildsvin, kanin, hjort, allt tillagas fenomenalt gott här.
Och den som inte är hungrig tar en öl och njuter av solvärmen en stund.
Det är lätt att bli kvar länge...


Grönsakerna är bättre och billigare än på många ställen.
Vi köper nästan alla ingredienser till vår mat  i frukt- och grönsaksaffären. Den ligger bredvid vår bar och har bara öppet på förmiddagarna.
Under helgerna hänger ägarinnan ut säckar med apelsiner, svampkorgar och ställer ut burkar med honung och annat gott härifrån på ett bord.
Hon brukar sälja sprättägg från sin kusins höns, men just nu värper de dåligt så vi måste åka in till stan för att köpa ägg.4 kommentarer:

 1. Låter fantastiskt!! Vad trevligt det ska bli när jag kommer och hälsar på! Jag vill göra de där vardagliga sakerna, handla, gå till baren och såna där vanliga saker. Sjunga i luciatåg på IKEA och så...

  SvaraRadera
 2. Vi ska göra allt det där, Åsa. Lussa också om du vill. Har inte tillgång till dräkterna, men tomteskägg och luva finns i lådan...

  SvaraRadera
 3. En tanke slog mig precis... Om Annika är i "det soliga" Spanien - vem ska tomta för oss i år då?
  Har du verkligen tänkt igenom alla konsekvenser av detta "fira-jul-i-Spanien"-fåneriet Annika? :)
  *snyft* Vem ska ackompanjera Åsa om inte du gör det? *snyft en gång till*
  /C

  SvaraRadera
 4. C, den som vill bli tomtad för får helt enkelt ta sig till tomten. (Annika-tomten)
  Tomten tomtar i södern i år.

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget