lördag 3 december 2011

Allt inställt när det regnar i Spanien

Nämen?
Det har låtit så här en stund, men först nu tittar jag ut och ser att det är BLÖTT på marken! Det är en ovanlig syn. Liksom att titta upp mot himlen och se att den är grå.
Väderleksrapporterna här är tråkiga eftersom det brukar vara samma väder. Egentligen borde de inte visas på tv förrän det händer något oväntat i vädret, som nu, eftersom det brukar vara de vanliga lysande solarna på Andalusiens karta.
Regn är ovanligt här, det får en annan betydelse än i Sverige där det regnar varje vecka. Varje dag. Där säger vi "Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder". Här stannar folk inne om det regnar. Vägrar gå ut. Barnen i skolan måste vara inne på rasten, för, som någon sa, "Man kan inte släppa ut 50 ungar med uppspärrade paraplyer på skolgården. Och om någon halkar? Eller blir förkyld? Då är det skolans fel!" Nej, varken barn eller vuxna har regnkläder eller gummistövlar. När det regnar ställs alla marknader in, de som hålls utomhus, liksom konserter och utflyktsplaner.
Men regnet behövs. Det har regnat så lite i höst. Landsbygden har nätt och jämt fått en grönaktig färg.
Vi var ute och letade sparris igår, på ett säkert ställe enligt Jesús, och vi stack oss på en massa sparrisplantor, men de var uttorkade. Men med lite regn far sparrisarna upp ur marken, så vi återvänder om ett par dagar.igen.

Sparrisvapnen. Handduk och kniv. Om ett par dagar, när det har slutat regna, återvänder vi.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ny gadget

ny gadget