måndag 19 december 2011

Söndagsfestligt

Ni vet.
Man är ute och går i solen och har det trevligt, och så blir det sent, ja lunchdags är rent av passerad, ugnen ska sättas på, potatis ska skäras, fisk ska rensas, och hungern har redan givit sig till känna.
Men så.
Det ligger ju en påse med musslor i kylen. Mercadona sålde musslor från Galicien till ett billigt pris som gjorde det lätt att spontanshoppa, fast man bara skulle ha lite yoghurt och choklad.
Musslor blir en utmärkt förrätt.
Husguden rådfrågas, och José Andrés, Jesús favoritkock, har förstås en idé om hur vi ska piffa till musslorna istället för att bara ångkoka dem.
"Häll en skvätt olivolja i pannan", föreslår José Andrés.
"Häll i en skvätt vin också, och citron, och krydda med lagerblad och lite av det gröna ni har därute i pation, den där vissna gräslöksplantan, så blir det gott spad att doppa bröd i. Glöm inte att lägga i musslorna förresten"

Resultatet blev gudomligt.

1 kommentar:

  1. Jag är så avis att det skvätter. Jag vill oxo kunna spontanshoppa musslor till bra pris. Det där ser så gott ut att jag blir hungrig trots att jag nyss åt kvällsmat.

    SvaraRadera

ny gadget

ny gadget