onsdag 14 december 2011

Luciafirande på Ikea

Jag har aldrig firat lucia så mycket som jag gjorde igår.
Det gick finemang på språkskolan. Vi sjöng så ögonen tårades på de internationella studenterna, fotoblixtarna smattrade och vi hamnar snart på film på skolans hemsida.

Så var det Ikea.
Gick in i personalingången, fick besökarbricka och låna rum inne i kontorslokalen.
Lucian kände sig lite mörbultad efter första firandet. Kronan var obekväm. Hon hade fått en bula i pannan och funderade på hur hon skulle få på sig kronan igen, samtidigt som vårt tåg annonserades i högtalarna gång på gång. Den Svenska Luciakören som skulle sjunga i restaurangen 18.15, missa inte det!

Vi hade publik på drygt 20 personer och inte många gick under tiden.
Efteråt hade lucians panna fått vad den mäktade med. Ikeapersonalen kom med skålar med is, och i en timme satt den stackars lucian med isklutar på panna. Det var bara att fixa en ny lucia.
Och en ny lucia fick vi. Hon i sin tur led av att stearinet droppade i ögat och att det satt sig fast, inte bara i håret som ju är del av traditionen, utan i hårbotten, så att hon hade problem med att få av sig kronan. De satt liksom ihop.
Men framträdandet gick finemang.
Sedan hade vi bråttom till julmaten. Köttbullar med brunsås, lingon och potatismos, någon slags skinka, Jansson, laxrullar i tunnbröd, ugnslax med grönsaksgrejer, glögg, chorizo, chips.... Inte som ett vanligt svenskt julbord, men brunsåsen serverades inte med skinkan den här gången, och vi betalade ingenting utan fick kalaset av möbelvaruhuset som dukade upp vad det hade, och skoj hade vi.
Klockan tio ville personalen gå hem, så det fick vi också göra.
Vet inte om vi gick fel, men vi gick igenom hela bottenplanet för att hitta utgången, och det kändes lite konstigt att gå där efter stängningsdags, alldeles folktomt.
Lucian gick med oss. Hon lurade på hur hon skulle få bort stearinet i hårbotten.

2 kommentarer:

  1. Sådana tappra själar :)

    /C

    SvaraRadera
  2. Åh vad fina ni är!!! Jag har inte sett ett enda tåg i år! Det är faktiskt för bedrövligt. Nästa år får jag ordna ett på jobbet. Börje kan vara lucia. Hårbotten har han förstås, men inte så mycket hår som stearin kan fastna i. Man kan ju köra med elektriskt också. Jaha, IKEAs luciatåg alltså, det är till att ha skapat sig en karriär! Har de inget jobb till dig, på riktigt?

    SvaraRadera

ny gadget

ny gadget