måndag 18 augusti 2014

Vad man kan göra med bebisparfymen

Vi fick en presentkorg med olika bebisprylar, och bland dem låg en flaska bebisparfym.
Bebisparfym.
Ja, vi har ju pratat om det tidigare. Förutom det läskiga i att spruta på en massa otäcka kemiska medel på en nyfödds hud, vem vill praya bort den goda bebislukten?

- Vi slänger den, sa jag.
- Nej! Den är ju ny och oanvänd! Vi kanske kan ge den till någon, föreslog Jesús.
Det är mot hans natur att slänga något som fungerar, eller kan fungera, som mixern som J tror att han ska hitta någon reservdel på nätet till (som om han någonsin har reparerat något?) och inte vill slänga av den anledningen, den står bara och tar upp plats i köket. Och termosen som är för alltid förstörd av någon äcklig, fyra år gammal sörja.
- Vem skulle du vilja ge en bebisparfym till??!
Han kom förstås inte på någon, och den lilla flaskan har stått där i köket i ett par veckor nu.
Och ser man på, Jesús har faktiskt hittat ett användningsområde för bebisparfymen. Den är nämligen helt suveränt bra att rengöra whiteboardtavlan med! Det bästa vi har provat faktiskt! Häll lite bebisparfym på trasan, stryk på tavlan, vips så är alllt borta! Skinande rent, som i en putsmedelreklam!

Enda nackdelen är lukten efteråt.
Bebisparfymen luktar så starkt, en obehaglig lukt, som den som ofta stängs in i hissen av damer som sprutat på sig för mycket av parfymflaskan...10 kommentarer:

 1. Jag är emot att använda parfym på bebisar, men vissa av dem tycker jag om att använda själv, eftersom jag tycker om svaga dofter :) Är en väldigt vanlig present, ni hade kunnat ge bort den åt vilka spanska föräldrar som helst. Mustela är annars ett bra märke.

  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra märke? Vi fick någon slags hudkräm som Jesús får ta över, då kanske den är bra:-) Jag föredrar också svaga dofter. Den här är dock inte svag, trots att den är för bebisar:-)

   Radera
  2. Ja alltså den lär ha helt ok ingredienser jämfört med andra märken, lite semi-ekologisk eller något :)

   Carina

   Radera
 2. Hej Annika!
  Herregud alltså...frågan är varför finns den? Man kan inte förstå tanken ens. Ser att det står "sin alcohol". Då borde den vara "flyktig" dvs inte stanna kvar länge. Jag som överkänslig har en Cologne som är utan alkohol och då tål jag den men den försvinner efter en halvtimme :-) Synd
  när man hittat en som man tål och vill lukta lite gott, ja som vuxen :-)
  Kram P ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej eller hur? Vad är tanken?
   Jag vet inte om lukten försvinner från huden efter en halvtimme, har inte testat, men det tar ungefär en timme innan whiteboardtavlan slutar stinka :-D

   Radera
 3. Fint att ni hittade ett användingsområde till den i alla fall! Alltid något, ni får väl vädra efter ni har rengjort whiteboarden… :)

  SvaraRadera
 4. Det måste vara den mest onödiga produkt som någonsin producerats. Om det åtminstone hade varit bebislukt, som en kunde spraya på sina tonårsbarn när en börjar sakna bebistiden, eller nåt sånt... Men en parfym för bebisar? Det absolut mest idiotiska jag har hört talas om. Måste ha hittats på någon som var vääääldigt hög på någon olaglig substans. Typ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, spraya bebislukt på tonåringarna:-D
   Här finns flera onödiga påhitt (även om bebisparfymen förmodligen är det dummaste) som plåtbänkar som står i solsken (i Sevilla, på sommaren, skulle det vara farligt att ens tänka tanken att sätta sig på en sådan, vem sätter sig på en spisplatta till exempel?) Eller genomskinliga busskurer. Funkar inte här...

   Radera

ny gadget

ny gadget