fredag 29 augusti 2014

Fult, fult, fult

Jag påstår inte att Sevilla är den sista platsen på jorden att åka till i augusti månad, men bra trist är det som resmål den här tiden på året.
Alla åker härifrån i augusti.
Restauranger och butiker stänger, det finns inga kunder ändå.
Stan är full av parkeringsplatser, vilket kan anses som det enda som är bra med Sevilla i augusti.
Vi skulle också åkt härifrån om det inte vore för den lilla ungen.

Vi gick en promenad i går. Här i vårt område finns det många fula promenadstråk eftersom själva det trista bostadsområdet är så fult, och vi har gått på rätt många fula ställen den senaste tiden med barnvagnen för att slippa ta bilen eller bussen.
Men det här tog priset. Det var den fulaste promenad vi har tagit oss för någonsin, till och med fulare än promenadvägen till stadsdelen Nervión.
Att vi gick den här vägen var för att jag ville gå till idrottshallen och höra mig för om priser och tider för simning i höst.
Vi hann gå runt nästan hela den enorma anläggningen innan vi förstod att den var stängd. Augustistängd. Som så mycket annat.
Vi gick tillbaka, men tog en annan väg, och möjligtvis var den ännu fulare än ditvägen.

Hade det varit tidigare på dagen hade jag tagit en bild så ni hade förstått hur deprimerande fult det var, men det är för varmt att gå ut när solen fortfarande är uppe på himlen.
Låt det bli september nu!

9 kommentarer:

 1. Hej Annika!
  Tror att alla är här :-) Hos oss. Så knökfullt så man kan inte ens gå på paseon. Man får kryssa.
  Inte en P-plats så långt ögat når. I dag är det marknad på 10 gator. Vart har dom bilarna tagit vägen i dessa tider. En gåta. Men snart så får ni tillbaka folket. Lex trodde skolorna börjar 9:e sept? Visst finns fula kvarter och platser överallt. Sevilla ska ju vara en av dom finaste i Spanien men alla städer har sina fula platser och gator.
  Kram P ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. PS. Har du läst denna artikel i DN...otroligt! Finns han på riktigt kan man undra...
   http://www.dn.se/livsstil/jose-mujica-det-ar-varldens-alla-andra-presidenter-som-ar-konstiga/
   Kram P ♥

   Radera
  2. De flesta Sevillaborn är vid kusten, så en del av dem är säkert hos dig!
   De börjar nog komma tillbaka redan nästa vecka, men de är definitivt här när skolan börjar.
   Sevillas stadskärna är fantastiskt vacker, men de yttre bostadsområdena är förfärliga. Vi har de direkt fattiga områdena som är fula men på ett lite spännande sätt, om man kan säga så, och så har vi de vanliga som bara är fula på ett deprimerande sätt. I ett sådant bor vi!
   Himla bra artikel om presidenten! Apropå den såg jag en intervju med Ecuadors president, intervjuad av en spansk högerreporter. Intressant, men pinsamt dåligt av reportern som förstås var tvärt emot allt han sa...

   Radera
 2. Åh, vi har också många, många fula ställen här i Berlin. Det här påminner mig om en text jag skrev för läääänge sedan: http://johannapaues.blogspot.de/2010/02/fultur.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fint skrivet!
   Antar att alla storstäder har sina fula bostadsområden, där "vanligt" folk bor...

   Radera
 3. Hej! Kan ni inte ta en tur till stranden i några dagar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska vänta lite med strandbesök, lillan är så liten än så hon ska få slippa längre bilturer. Men någolunda snart så sticker vi dit! Blir skönt med omväxling!

   Radera
 4. Haha...Ja, alla åker ned till El Puerto de Santa Maria, Cadiz, Rota, Vista Hermosa...det vet jag som bodde där permanent och blev invaderad av spanjorer från Sevillia och Madrid!

  Mvh, Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja alla som kan flyr hettan i storstäderna och åker mot kusten! Där brukar det vara svalare på nätterna, vinden kan svalka och man kan BADA!

   Radera

ny gadget

ny gadget