måndag 11 augusti 2014

Boliviansk fest i Alamillo-parken

Det är en ovanligt sval sommar i Sevilla , men varmt är det ju ändå, och helst ska man hålla sig inne på dagen.
På kvällen däremot, då kan man gå ut och gå.
Vi bor rätt nära den stora Alamillo-parken, och där arrangeras det gratisgrejer varenda kväll i sommar. Konserter med blues, flamenco, rock och i lördags var det en trollkarl där.
Jag och trollkarlar.
Naturligtvis åkte vi dit. Mötte upp ett gäng vänner med mat och dryck för att tillbringa de svala, mörka timmarna i gräset i parken.
Tanken var alltså att se trollkarlen, men vi hann inte mer än gå in innanför grindarna så hörde jag något mer intressant. Följde ljudet och hittade... en boliviansk fest!
Vad sjutton?
Det var Bolivias nationaldag som firades (några dagar försent, men det passade nog bättre att göra det en lördagskväll) och det var fullt av bolivianer som firade den. Det hade riggats ljus, det lagades bolivianska rätter och det var uppträde med bolivianska danser. En massa folk från Sevilla och närområdena var där.
Så himla roligt!
Vi slog oss ner i närheten av detta istället, trollkarlen fick trolla ifred.

Det är enkelt att ta med Disa. Hon sover mest, och när hon inte sover äter hon eller är tyst och tittar och viftar med armarna, helst i någons knä.
Hon fick mat först, sedan åt vi, var och en hade lagat någonting och tagit med, och middagen blev kanske lite sen sådär vid halv tolvtiden på...kvällen? Natten? Men vi hade inte bråttom. Parken stänger inte förrän två, och så länge vi var kvar körde det lilla barntåget omkring och småungar spelade fotboll. På sommaren är man ute till sent. Man måste ta vara på de svala timmarna.4 kommentarer:

 1. Vilket fint kort! Och vad skönt att kunna vara ute på kvällarna iallafall. Och att Disa sover. Ett sånt spädbarn skulle man ha haft 😁

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är enkel att ha att göra med för det mesta! Det är verkligen skönt ute på kvällarna nu!

   Radera
 2. Åh fina ni! Skönt att hon är så lugn och nöjd så att det känns ok att hitta på grejer och vara ute på kvällarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, det är lätt och roligt att ta med henne ut och göra saker.

   Radera

ny gadget

ny gadget