fredag 15 augusti 2014

Spansk byråkrati på film

Så himla roligt! Tack för länktipset!
Vi spaniensvenskar önskar väl alla att vi vore den blonda tjejen, när vi sitter på de olika kontoren och myndigheterna med papper, kopior, stämplar av alla sorter och ändå får nej eftersom det fattas ett formulär eller en kopia!

Svensk länk till samma film (ses ej från utlandet), kolla HÄR.


Har skrivit om detta här och här.7 kommentarer:

 1. Ääälskar den videon, såg den för något år sen :) just så där är det faktiskt, man behöver lite skinn på näsan för att klara av de spanska myndigheterna...

  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skinn på näsan och en massa tid och tålamod!

   Radera
 2. Hej Annika!
  Ja jag har sett den massor av ggr och den är kul fortfarande. På Spanienforum poppar den upp då och då fortfarande :) Det som för mig är lite kul är att han som ska "serva" tjejen var med i långköraren Amar en revueltos tempos. Han spelade där föreståndare på lagret och var hur korkad som helst :-) Men han spelade bra :)
  Kram P ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amar en tiempos revueltos ska det stå :-) P ♥

   Radera
  2. Den är himla rolig! Jag kollar ett par gånger om dagen nu:-)
   Lite kuriosa alltså om karl!

   Radera
 3. Ha ha ha ha ha ha ha!!!! Oh, vilken underbar film! Verkligen helt fantastisk! Vilken triumf! Du får tänka på den nästa gång du har med myndigheterna att göra. Ha ha ha ha!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var precis vad jag gjorde i måndags när jag för tredje gången gick för att ansöka om föräldrapenning, tänkte på filmen! Och det gick till nästan precis så. Den allvarlige mannen stirrade på dataskärmen medan han begärde papper. Kopia på passet? Kopia på utlänningspappret? Familjeboken? Blankett XX? Kopior från banken på skattebetalning? Och för varje fråga slängde jag upp ett papper! Jag hade alla!

   Radera

ny gadget

ny gadget