torsdag 4 oktober 2012

Kanelbullens dag i Spanien

Idag, den 4 oktober, firar vi Kanelbullens dag för tolfte året. Även i Spanien.
Nikki kom och hälsade på i tisdags och vi bakade kanelbullar inför den stora dagen.
Alla kökshandukar låg i tvättkorgen, så jäsningen fick ske under badhandukar. Men det gick.
Tror jag i alla fall. Inte var det väl badhandukens fel att bullarna blev så konstiga? Nästan alla sprack. Det ser ut som om någon har tagit ett bett i varje bulle. De blev rätt fula faktiskt. Degen verkade... skör.
Kan det bero på att en lunch kom emellan så att degen fick jäsa i fyra timmar istället för en halvtimme?

Nåväl, goda blev de ändå, delvis tack vare de snälla människor som skickat mig kardemumma på posten. Minns ni hur det gick första gången? HÄR skrev jag om det. Och om att baka i Spanien.

Idag ska jag presentera kanelbullen för några av mina svenskelever. Svensk kultur ingår i kursen...

8 kommentarer:

  1. hmm, jästdeg brukar spricka när det har jäst för kort tid egentligen. mina bullar fick jäsa ca 14 h sammanlagt. mm, kanelbullar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, 14 timmar? Jag har läst att kalljäsning är en bra grej. Vet inte hur det påverkar resultatet...

      Radera
    2. Jäsdeg blir bäst i fuktig väderlek, berättade vädertjej på SVT så sent som i går, eller förrgår. Som något bra med allt regnande...
      Inte bara bakegenskaperna förbättras utan även smaken.
      /Katrina
      Men i dag har det varit soligt i flera timmar. Usch och fy!

      Kalljäsning är det när degen står i kylskåp ett dygn? Det ger nog saftiga bullar.

      Radera
    3. Intressant! Fukt. Minsann...

      Radera
  2. Jag firade kanelbullens dag genom att göra din persikopaj :)
    Den blev jättegod! Eventuellt borde persikorna ha varit något mer mogna. Visste inte om det skulle funka men jag hade vispgrädde till. Det funkade - bara så du vet. Det är konstigt hur ytterst få gånger som 40-procentig grädde är fel :)
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Glass är en annan produkt som sällan är fel. Liksom choklad. Kul att pajen blev god!

      Radera
  3. Strunt samma hur de såg ut, huvudsaken att de var goda. ;)

    Kram på dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är sant! Man (jag) lägger alldeles för stor vikt vid kanelbullars utseende!

      Radera

ny gadget

ny gadget