fredag 12 oktober 2012

Dag 3: Smeknamn som jag har och varför

Okej, jag kan skriva om några av de aktuella smeknamnen, Jesús smeknamn på mig.

Jätterump
Guapa
Ñeca
Rubia
Pr... nej, det är för pinsamt.
Fågel. Här kommer en förklaring: Jesús syster hade en orange liten fågel. Den lilla fågeln passades av Jesús föräldrar medan systern målade om hemma hos sig. Den där fågeln sjöng mycket. Och det roliga var att om jag visslade åt den svarade den! Jag roade mig mycket med att vissla med fågeln. Så mycket att jag började imitera fågeln hemma hos oss. Och Jesús svarade, var han nu befann sig för stunden.
Fågeln är död, men vi har utvecklat ett visselspråk så bra att vi ofta förväxlar varandra med någon riktig fågel utomhus. (Det här låter ju jättelöjligt, jag ser det. Man borde inte berätta sådant här va? Hör till privatlivet?) Och som en förlängning av alltsammans kallar J mig för Fågel. Med vissa variationer. Fågel Quijote till exempel, vilket anspelar på att han tycker att jag är som don Quijote och han själv som den sansade, realistiske Sancho Panza.
Ett tag lämnade han gula post it-lappar till mig varje morgon är han stack till jobbet. En del av dem sitter fortfarande uppe...4 kommentarer:

 1. Det där förklarar en del...
  Jag minns en gång då du nyss kom hem från Spanien, råkade kalla mig för ett visst smeknamn och blev tomatröd i ansiktet :)

  SvaraRadera
 2. Hehe...lite gulligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, FÖR gulligt, intill odräglighetsgränsen!

   Radera

ny gadget

ny gadget