torsdag 11 oktober 2012

Dag 2: I min handväska

Jag skrev det inte under presentationsinlägget, men ytterligare en sak jag avskyr är ordet handväska.
Jag ryser av det.
Använder det aldrig. Säger väska bara.
Handväska låter... tantigt.

Nåväl, jag fattar ju frågan och ska svara på den.
I min väska finns ett par hopknycklade kvitton och ett par bläckpennor. I övrigt är den tom.
När jag behöver väskan går jag runt i huset och letar efter det som jag vill fylla väskan med: portmonä, nycklar, minikameran, pocketbok, körkort, mobil, lypsyl, solglasögon och busskort. Eventuellt, beroende på vart jag ska, solkräm, vantar, hårnålar, inköpslista.

Ungefär hälften av det jag letar efter hittar jag och lägger i väskan.
Det som nästan aldrig kommer med är körkort och lypsyl.
När jag åker till stan numera är det för det mesta med anledning av jobbet, och då behöver jag ryggsäcken som jag fyller med tunga böcker. Så jag stoppar jag viktiga saker i den.
Under väskperioder brukar de viktiga sakerna faktiskt befinna sig i väskan. Plus lite till: en stor bunt kvitton som jag aldrig kommer mig för att slänga samt bläckpennor. Ser man till mängden kan man tro att jag samlar på bläckpennor. Yrkesskada kanske? Kan inte gå någonstans utan en penna. Och ett par i reserv om den första inte fungerar. Flera gånger när jag har rensat väskorna har jag hittat över 30 bläckpennor i dem. Jag har själv blivit förvånad.
Ibland (läs ofta) när vi ska någonstnas struntar jag i att ta väska med och lassar över mina grejer i Jesús väska. Han har en mycket bra svart liten läderväska, perfekt i storlek för att rymma bådas saker. Vilket irriterar honom. Han är övertygad om att jag gav honom väskan med en baktanke.
Även om jag i perioder inte använder väska så gillar jag alltid att köpa väskor! Roliga väskor, fina väskor. Har bland annat en i form av en uggla, en i vackert djuprött tjockt läder med uthamrad silverdetalj på och en annan i tyg med ett par skor påsydda, med skosnören att knyta. Den är Jesús favorit eftersom den är mer eller mindre stöldsäker till och med i Sevilla. Den har nämligen så många fack att inte ens jag hittar vad jag letar efter i den.
På bilden ser ni den blommiga väskan. En favorit.

5 kommentarer:

 1. "...lassar över mina grejer i Jesús väska" låter ju underbart.
  I min värld är det alltid jag som i min axelväska kan få hysa hela sällskapets smågrejer.
  Särskilt tänker jag på den gamla tiden (i 60-talets Madrid ja, nu är vi där igen) på promenad med novion. Han kunde ju inte för sitt liv bära nån sorts väska.
  /Katrina

  SvaraRadera
  Svar
  1. J började eftersom han inte fick plats med allt i fickorna. Sådant skäms han inte över. Däremot att springa över en gata och hålla handen samtidigt, det tycker han är lite pinsamt:)

   Radera
  2. Nä, det är ju andra tider, och praktiska ryggsäckar i st f små hand/axel-väskor är en realitet för dom flesta.
   Springa och hålla hand samtidigt låter svårt. Mer svårt än pinsamt. Apropå dina 30 pennor.., när det gäller har jag aldrig en endaste penna i min väska, oavsett utrymme. Måste jämt låna.
   /K

   Radera
 2. Yrkesskada... Har du lagt reportrandet på hyllan eller händer det att du frilansar nå´t när andan faller på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ligger halvt på hyllan, men samlar idéer till framtida projekt.

   Radera

ny gadget

ny gadget