onsdag 31 oktober 2012

Sverigeresan i bilder, del 3

Vi gör ett sista bildsvep.

Efter Åsa-vistelsen åkte jag till Hällekis och min vän Lisa och hennes familj som bor här. Jag nämnde att min morbrors hus är ett av mina favorithus. Här är mitt andra. Lisas hus. Det är en sådan varm stämning i det, skönt att vara där, små lampor som lyser, diskmaskin som surrar, hemkänsla. Jag fick äntligen träffa den nye familjemedlemmen som var en liten go pojk.
Jätteroligt att få träffa Lisa och de andra igen. Förra gången, för ett år sedan, bodde jag här mycket längre, men det var ett jobbigt Sverigebesök. Jag verkade gladare nu, sa Lisa. Det har hon nog rätt i.


Därefter åkte jag norrut, till Uppsala, för att hälsa på min bror Thomas. Han pluggar något biologiskt där, och det verkar rätt tråkigt, särskilt när han berättar om vilka ämnen han läser, men han verkar nöjd, och då så. Fick äntligen sova i ett äkta studentrum, så nu vet jag hur det är.


Jag gick en runda på stan och letade sedan rätt på gamla stationshuset där Emil Jensen skulle ge en stödkonsert för organisationen Ingen människa är illegal.
Jag hittade stationen. Kom tidigt. Men det var fullt.
Jag blev så besviken. Och stannade kvar. Och till slut släppte de in mig.
Jättebra konsert.


Sedan började det jobbigaste under veckan: packningen. Tänkte stoppa väskan full med gotter, cocosfett (till julens ischoklad), äpplen, samt den stora rökta siken och skagenröran till Jesús, men det visade sig att maxvikten uppnåddes alldeles för fort. Inte blev det bättre av att en av mina flyttkartonger råkat hamna i min brors studentrum, och att jag öppnade den och hittade saker jag saknade.
Jag lämnade två paket cocosfett samt ett fotoalbum och åkte sedan vidare till Stockholm.Där låste jag in väskorna på stationen och tog en promenad och lunch med min före detta elev Ian som har flyttat till Stockholm med sin blivande fru. Han hade varit där i några veckor bara och skulle dagen därpå skriva under ett anställningskontrakt som kock i  en finare restaurang på Arlanda. Det verkar gå finemang för honom. Jätteroligt att höra.
Jag lämnademin stora påse emd svenska äpplen samt ytterligare ett paket cocosfett i hans vård.
Övervikt.
Försökte förklara hur man gör ischoklad, men tveksam till om det gick fram.
Ni som kan spanska kan kika in på Ians blogg 26 gramos de sushi om hur han upplever den här första tiden i Sverige.


På flygplatsen stod jag ute och andades höstluft en lång stund och sparkade bland löven och tittade på en fågel och njöt av Sverige.

Sedan åkte jag tillbaka hit.

6 kommentarer:

 1. Ah vad kul att fa läsa hur en spanjor upplever Sverige, speciellt pa vintern ;)

  Ser ut som om du hade en trevlig sverige resa trots allt ;)

  Och snart aker du tillbaka va? Under julen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en finfin resa, och ja, snart åker jag tillbaka!!!

   Radera
 2. Vadan denna besatthet av ischoklad?
  Det finns tiotalet annat julgottis som är 321 gånger godare - som exempelvis din ingefärakola.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har provat att göra alla andra sorters julgodis som finns, och ischoklad är det enda, ENDA, som någonsin lyckas öf rmig. Int eens pepparkakor på färdig pepparkaksdeg blir bra.
   Ingefärskolan blev i och för sig rätt god.. Gav jag dig receptet? Har du kvar det?

   Radera
  2. O ja! Ett av många mumsiga recept som jag tvingat ur dig de senaste åren. Man kan få så många saker genom lite simpla hot och utpressning :) Vill du ha det?
   Kramar

   Radera

ny gadget

ny gadget