tisdag 16 oktober 2012

Dag 5: Det har hade varit najs att ata idag

Thaimat.
Liksom alla dagar.
Langtar efter thaimat!
Jag undrar verkligen varfor det inte finns i Sevilla. Kinamat finns det massor, japansk och marockansk mat finns, pizza och mexikanskt, men mest av allt traditionell spansk mat. Som ar jattegod! Jag alskar spanska ratter! Men thaimat... Det kommer jag att ata minst en gang i Sverige.
I Vara, det tokiga stallet, finns flera thairestauranger eftersom Varas man ofta aker till Thailand och skaffar sig en fru.
Basta thaimaten, enligt mig, finns pa Hanssons kiosk. Det ar en korvkiosk med imponerande utbud. Forutom det vanliga korvkioskutbudet finns en stor fin salladsbar samt thaimat onsdagar, torsdagar och fredagar. Nar jag har jobbat dar har jag ibland "glomt" att ta med matlada for att ga dit istallet. Har till och med klippkort pa Hansson. Fasen att jag skulle glomma det i Sevilla!
Maten far man i sadana dar vanliga vita skumkartonger, men allt laggs upp sa fint, man far lite jordnotter strodda over det hela. Och som sagt. Det ar suveran mat!

Vad jag kommer att ata idag: Tva medhavda smorgasar med vatten fran flygplatstoaletten till.

Suck.

9 kommentarer:

 1. Du glömde klippkortet till Hanssons? Ojojoj, vad göra? Obs sarkasm! Jag kommer att vara lite brutal nu. Kära vän - du är ANNIKA! Du ska vara glad att du inte precis kom till flygplatsen barfota - och insåg att du troligtvis glömt något VÄSENTLIGT hemma :)
  Det ska bli jätteskoj att ses.
  Jättekramar,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du anser att klippkortet är en bagatell. Du anser också, gissar jag, att busskortet är en bagatell. Och rabattkortet på böcker?

   Radera
  2. Vanliga människor - jag säger inte att du bör sträva efter att bli en sådan - för vanliga människor är jätteirriterande - gör en packlista några dagar i förväg och sedan skjuter de inte upp packningen till natten innan resan.
   Men det vore naturligtvis för lite "wild & crazy" för fröken Elwing. Eller?
   Kramar

   Radera
  3. Så skulle jag aldrig göra. Inte min stil.

   Radera
 2. Köp med massa thai-kryddor hem, finns ju tom färdigmixade påsar.

  SvaraRadera
 3. Mmm, thaimat är gott. Vi har ett thaiställe som jag och yngsta dottern är förtjusta i. Vansinnigt god mat.

  Instämmer med Anna här ovan, köp på dig lite thai-grejer här hemma för kommande thaikvällar hemma i Spanien sedan. Inte lika fastfood som att hämta från ett thaiställe men kanske godare än du tror. :)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag borde ha gjort det. En del finns ändå att få tag i här i Sevilla också. Sedan får jag en ny chans att köpa kryddor när jag åker hem över jul!

   Radera
  2. Nu blev jag väldigt sugen på thai-mat...

   Radera

ny gadget

ny gadget