onsdag 17 oktober 2012

Halva min måne

Boktoken Anna Granström har inte bara en finfin blogg, hon har skrivit en bok också.
Halva min måne heter den, och den har jag läst.
Det är en delvis självbiografisk historia, och en ganska tung sådan.
Ida har just tagit studenten och firar det med en resa tillsammans med vänner. En resa till Karibien. Där träffar hon Luís och blir så förälskad att hon bestämmer sig för att flytta till honom på Puerto Rico.
Hon får vänner, hon får ett bra jobb, njuter av ön och livet, men det är inte problemfritt. Det tar ganska lång tid innan Ida förstår att hennes Luís är drogberoende. Och hans problem blir bara värre.
Här börjar Idas tillvaro att rämna. Hon lever med en missbrukare, vet att hon borde lämna honom, men klamrar sig fast vid honom så att hon själv är nära att gå under.

En bok helt igenom jobbig att läsa. Början för att jag vet vart det är på väg, resten för att det är värre än jag föreställt mig.
Intressant att få en bild av livet på Puerto Rico som jag annars inte vet något alls om, och en bra bild av att leva som medberoende.

Författaren själv lever idag i Sverige med en annan man och har just fått en liten unge.


4 kommentarer:

 1. Härliga Anna. Är så stolt över henne och så imponerad över att hon ger ut sin egen bok. Inspirerande! :)

  Jag har "Halva min måne" liggandes här hemma i min bokhög. Har ännu inte läst den men snart är det dags och jag är så nyfiken. Läsning jag ser fram emot och som jag vet kommer att beröra.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Tack för dina ord! <3 Hoppas inte den bara var jobbig att läsa... Fast jag vet att den är tung. Läste ditt inlägg med bultande hjärta, är alltid nervös när någon skriver om min bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis var det inte bara jobbigt att läsa! Det var intressant, lärorikt och berörande också. Du ska vara stolt över boken!

   Radera

ny gadget

ny gadget