torsdag 12 juni 2014

Officiellt är det inte sommar, men...

Vi satt  skuggan av en enorm, vacker spansk ek och försökte uthärda värmen. Den som lämnade det skyddande trädet bar antingen solhatt eller ett paraply som skydd för solen.
- Det är som sommar, sa Jesús mamma.
Jag svarade inte, för jag var upptagen med att fundera på vad hon sagt.
7 juni är väl sommar? Vad menade hon?
Innan jag kom på det (här infaller, som jag tidigare har skrivit, varje årstid en särskild dag och ett visst klockslag. Innan sommardagen rapporteras på nyheterna är det fortfarande vår.) tänkte jag att hon menade att det fortfarande blir svalare på nätterna. När det är verklig sommar är temperaturskillnaden knapp. Och i så fall hade hon ju rätt.

Okej, men det var för fyra dagar sedan. Och jag VET att 35 grader vid midnatt inte är så mycket att bråka om, det blir snart värre (som sagt), men det ÄR riktigt jobbigt så här i början av säsongen när man ännu inte är van vid värmen.
Möjligtvis spelar en graviditet på sluttampen roll också.

I helgen ska det bli 40 grader.
Då sticker vi från stan.

4 kommentarer:

 1. Alltså höggravid på sommaren är lagom jobbigt bara i Sverige, så hoppas du kommer till nåt svalt ställe i helgen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så jäkla dåligt planerat!
   Jo, vi har tänkt att åka till kusten lördag-söndag, där fläktar det lite och man kan bada. och det blir svalare på nätterna. Räddningen!

   Radera
 2. De sista två veckorna av min graviditet lämnade jag bara luftkonditioneringens räckvid när jag behövde gå på toa. Behöver jag nämna att dottern föddes i vecka 42 i augusti... Känn mitt ärliga, moraliska stöd - vi ska tydligen ha under 30 grader närmaste fem dagarna så jag kan kosta på mig det! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt för er med lite svalka:-)
   Tyiskt att du skulle gå över tiden! Det lär inte jag göra, tack och lov, de tänker sätta igång mig tidigare. Nu ser jag fördelen med det...
   Jag har äntligen lärt mig att altid ta med en solfjäder när jag går ut. Också bra.

   Radera

ny gadget

ny gadget