fredag 20 juni 2014

Maskeraddräkt och helgdag

I går var det återigen helgdag. Corpus Christi. Fråga vilken spanjor som helst vad det är för en helgdag och hen vet förmodligen inte. Mer än att det är något religiöst. Och att Franco införde den, det är det svar man brukar få.

Det var en riktigt bra helgdag i alla fall! Väl utnyttjad. Efter lite sovmorgon åkte vi hem till J:s bror strax utanför stan för J behövde låna någon läskig utklädningsdräkt. Han arrangerar spöktunneln  för barnen i skolan i dag, näst sista dagen i skolan för ungarna (de slutar på måndag) och behövde en förklädnad. Fick med sig lite skelett och en otäck fladdermus också.
Sedan åkte vi hem till hans syster för att hämta spjälsäng och lite andra bebissaker. De skulle grilla så vi blev kvar hela eftermiddagen.
Därefter hämtade vi upp ett paket som moster skickat, ett fullpackat bokpaket!

Hemma har vi installerat program i datorn som vi har fått tillbaka, hel igen, monterat större delen av spjälsängen (fattas ett par skruvar som ska hålla sista delen uppe) och snabbkollat igenom tre Wagneroperor inför fjärde och sista delen av Nibelungens ring på La Maestranza i kväll.

Det var alltså inte Jesús som behövde uppdateras eftersom han kan dem mer eller mindre utantill, på originalspråk.

2 kommentarer:

 1. Hej Får jag fråga efter er adress? Du behöver inte skriva den här såklart, men du får gärna maila den! Glad Midsommar! Kram /Hillevi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, självklart! Jag mailar den!
   Detsamma förresten!

   Radera

ny gadget

ny gadget