lördag 21 juni 2014

Inbrott pågår

- Polis! Polis!

Jag gick med min käpp från telefonstället efter att ha ringt hem och skulle just runda apoteket, när en kvinna kom utspringandes och ropade efter polis. Fler kvinnor kom efter och stämde in:
- Polis! Polis! Ring polisen!

Vi var flera som häpet stannade till på trottoaren, ett par tog fram mobiltelefonerna och ringde, medan jag och en annan ställde oss vid vägen för att vinka in en polisbil om det kom någon. Det hade inte varit otänkbart, här är polisen aldrig långt borta.
Fler och fler fotgängare stannade till av uppståndelsen och fick höra vad som var på gång. En kvinna hade just nu en inbrottstjuv i lägenheten i huset intill. Hon hade kedjats fast och tjuven var fottfarande därinne.
Jag undrade tyst varför ingen hjälpte henne, men tjuven kanske hade vapen, vad vet jag.
Hade tjuven kommit ut hade hen haft svårt att tränga sig förbi folkmassan som nu stod utanför kvinnans lägenhet.

Det dröjde bara ett par minuter innan vi hörde den första sirenen och kunde vinka in polisbilen som snabbt gjorde en olaglig sväng och körde in framför huset. Ett par poliser sprang in i huset.
Snart kom fler bilar.
En kille som såg väldigt ung ut fördes ut ur huset med händerna i handbojor bakom ryggen och uppvridna armar. Det såg ut att göra väldigt ont och jag tyckte synd om honom.

Jag gick strax därefter vidare för att köpa choklad att ha på hemvägen. Hemvägen som inte borde ta mer än drygt fem minuter i ogravit tillstånd, men jag förutspådde flera vilopauser och en jobbig promnad, och då är det bra att ha choklad till hands:-)
När jag kom ut från butiken hade de flesta poliserna gett sig iväg, och en ambulans svängde in på gatan, förmodligen för att ta med sig kvinnan till sjukhuset.

7 kommentarer:

 1. Oj vilken dramatik! Låter som en ganska orutinerad tjuv, förmodligen mer desperat än ond. Fast det var förstås mer synd om damen...

  SvaraRadera
 2. Hej Annika!
  Jag ryser när jag hör ordet inbrott :( Jo det var väl synd om killen men har svårt uppbåda nåt medlidande :( Är allergisk efter våra inbrott. Däremot kvinnan får ett livslångt trauma är jag säker på :( Apropå det så kom Guardia C och frågade efter "våra" ligister för en timme sen...
  Så dags nu. Dom kanske utrett saker efter 4-5 inbrott plus en väskryck som vi vet om iaf...
  Lex sa att dom flyttat förstås. Tycker han skulle ha sagt att dom skulle kontakta uthyrningsfirman...fast då sa han att dom redan vet vad dom ska göra...Tror jag det?
  Nästan 1 mån sen dom stack...men dom kanske har gjort mer små söta saker nu....
  Bra att du hade choklad till hans! Kram P ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du som själv har drabbats av inbrott ser så klart händelsen från en annan vinkel, jag har som tur är varit förskonad. Naturligtvis är det värst för damen, inte fråga om annat, en sådan händelse glömmer man nog inte!
   Hoppas att det blir någon lösning där med "dina" ligister!

   Radera
  2. Guardia C var och frågade efter ligisterna i förrgår :-) Låter bra :-)
   Kram P ♥

   Radera
 3. Men oj! Vilket drama!! Med fastkedjade människor och allt! Verkligen läskigt att bli vittne till ett sånt inbrott. Kanske var killen desperat? Usch, läskigt i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konsigt att det skedde just som jag kom förbi. Ja, läskigt! Såg hur det rörde sig i ett fönster bakom en gardin, undrade om det var inbrottstjuven och om hen hade vapen...

   Radera

ny gadget

ny gadget