lördag 1 juni 2013

Pizza i Växjö?

Ja, så blir det ett snabbesök i Sverige igen, för tentaskrivning nästa veckoslut.
Väldigt snabbt besök.
Men under den hela dagen som jag kommer att vara i Sverige vill jag äta något som jag saknar här i Spanien, som inte finns här, som jag längtar efter.
Så.
Är det någon som känner till en bra pizzeria i Växjö?

10 kommentarer:

 1. Det finns en på campus om man gillar lite bättre budgetpizza, Maestro heter den. Dessvärre har jag inte provat någon i stan.

  SvaraRadera
 2. Ingen pizza i Spanien? Verkligen tragiskt...! Hoppas du hittar en fin pizzeria nar du ar i Vaxjo!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tragiskt var ordet. Pizza finns, men de är helt annorlunda mot pizzorna i Sverige. Hårda, knapriga bottnar som inte är goda. Och att jag fäster mig vid bottnarna är för att jag inte gillar ost:) Och äter man inte ost är det ingen idé att äta pizza i Spanien. Pizzorna här har en medelhavstouch som borde vara intressant för dem som gillar pizzor. Ansjovis, oliver, chorizo och sådant på pizzan.

   Radera
 3. Hej
  Lite tips om pizzerior i Växjö. Jag gillar Venezia, ligger någon tvärgata från centrum, kanske 200 meter, men supergoda pizzor, mycket att välja på.
  Trattoria mitt emot tågstationen, är ett annat tips, länge sen vi åt där, men minns det som goda pizzor.
  Mina tips om pizzerior, men finns flera bra ställen.
  Ha det fint i Växjö, trevlig stad :-)
  Må väl Helena i Småland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow! Toppen! Tack! Och ja, Växjö är en trevlig stad. Och biblioteket är fantastiskt.

   Radera
  2. Bibliotek är så fint, gillar att vara där, och är så fascinerad av glasgolvet, låter konstigt men det är vackert. Är du på biblioteket finns det faktiskt en till pizzeria väldigt nära. De har bara två bord utanför, och pizza för avhämtning annars, så det krävs bra väder. Vi äter där ibland sommartid. Gå över vägen från biblan, och innan du kommer fram till mc donalds har du pizzerian...hojta till om du vill ha tips om annat än pizzerior i Växjö :-)

   Radera
  3. Jättebra, jag förstår precis var den ligger. Förmodligen blir det pizza till middag och lunch på biblioteket. Det är att planera långt i förväg, men med så kort tid i Sverige och begränsat antal måltider, så... Och biblioteket med tillhörande kök gjorde intryck på mig.
   Förhoppningsvis kommer jag tillbaka till Växjö i höst, så nu vet jag vem jag ska fråga om jag undrar något:) Du bor inte så långt från Växjö, gissar jag?

   Radera
 4. Maestro ligger precis vid ingângen till huset dar vi har vâra föreläsningar, snett mittemot. Fast nu ska vi ju inte dit :) Lycka till pâ tentan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha. Nä, då får det nog bli en i centrum istället den här gången.
   Tack detsamma! Hoppas att det går riktigt bra för dig!

   Radera

ny gadget

ny gadget