måndag 24 juni 2013

Svensk radio

Jag blir GALEN!
Jag vill lyssna på radio! Svensk radio!
Det vill jag jämt, älskar radio, men nu går Sommar i P1 och jag vill VERKLIGEN lyssna!

Möjlighet 1: Att sitta på skrivbordsstolen i Fula Rummet och lyssna framför den stationära datorn.
Inte kul. Dessutom går det inte längre eftersom den stationära datorn stänger av sig själv var tredje minut. (Räkna därför inte med några bilder på bloggen ett tag framöver.)

Möjlighet 2: Lyssna på den bärbara datorn. Ja vi fick en sådan en gång, av någon som tyckte att datorn var så långsam och dålig att den måste slängas. Den fungerar (som ni märker), men inte att lyssna på radio från, har jag upptäckt här i köket där jag har ställt upp den. Ljudet är så lågt att man inte hör något om man inte sitter på knä på golvet med örat mot högtalaren.

Så hur ska jag göra? Har ni några förslag? Helst skulle jag vilja ha en vanlig, stadig radioapparat att lyssna på svensk radio från.

11 kommentarer:

 1. Sätt hörlurar i laptopen, den har närmast garanterat en vanlig hörlursutgång. Eller om du inte vill ha lurar, koppla in några externa PC-högtalare där. Det brukar gå att hitta billigt. Funkar säkert med högtalare för mobiler oxo, om det inte är Ajfån, för de har sin egen variant på anslutning såklart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte på hörlurar, men de jag har har för kort sladd. Tror mer på högtalar-idén i så fall.

   Radera
  2. Det finns förlängningskablar för hörlurar o externa högtalare. Vet inte vad de kostar i Spanien men här hemma kostar de några tior. Jag har sån på jobbet för mina lurar har så kort kabel.
   Men, ett par vanliga PC-högtalare borde ju va det bästa, så kan du lyssna medan du pysslar runt i köket eller vad som helst.

   /Ewe

   Radera
  3. Det tror jag ocksa! Jag far satsa pa hogtalare.

   Radera
 2. Ladda ned programmen på din telefon? Jag gör så och lyssnar :)Externa högtalare funkar också som trollcafeet tipsar om.

  SvaraRadera
 3. Finns det ingen app för sveriges radio? Då borde du ju kunna lyssna genom telefonen (om du har en iPhone eller liknande). Så kan man ju köpa en AUX-kabel som inte är så dyra och koppla in i en högtalare! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska finnas någon sådan app, men jag har en gammaldags telefon utan internet. Vad är en AUX-kabel?

   Radera
  2. Det är en vanlig kabel som man har på hörlurar och sånt. En sån här: http://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/kablar-och-adapters/HAMA43330/hama-ljudkabel-aux-3-5mm-hane-hane-1-5m

   Radera
 4. Hej! Ett par rejäla högtalare som kan kopplas till datorn (inget krångel, bara en vanlig 3,5 mm-plugg). Går ävan att ha en lång förlängningskabel så att du kan ha högtalarna i ett annat rum! Blir som en vanlig svensk radio...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bestamt mig, hogtalare far det bli! Bra idé med forlangningskabel.

   Radera

ny gadget

ny gadget