onsdag 12 juni 2013

Många känslor

Det kanske är en nackdel med en så kort resa. Om den samtidigt är så bra som den här blev.
Jag hann inte bli uttråkad eller stöta på något negativt alls.
Så nu längtar jag tillbaka till Sverige som en tok.

Det är aldrig lätt att åka hem till Sverige.
Det är lika ledsamt som roligt. Jämt. Minnen som väcks, dofter, smaker. Jag blir helt fylld av känslor och har nära gråten hela tiden. Den här gången gick det ända tills jag kände smaken av svensk jordgubbe i munnen, och jag åt jordgubbar med tårar rinnande bakom solglasögonen på en parkbänk.

Att vara tillsammans med en spansk lärare har helt klart sina fördelar. Hans arbetstider och skollov.
En nackdel är att han fortfarande "står i kö" för en fast tjänst. Om han bara kunde få den någon gång! Hur många år ska det ta? Vi kan inte flytta tills Sverige förrän han får fast tjänst, för då stryks han ur det här förfärliga, obegripliga spanska systemet och kan inte komma tillbaka till Spanien och arbeta som lärare.


4 kommentarer:

 1. Nu tycker jag du ser problem istf lösningar! Måste ni flytta tillbaka till Spanien då? Och om ni måste det, måste han jobba som just lärare? Vem vet vad som händer under några år, kanske ändras hela systemet? Eller han kan jobba som utbildare inom privata sektorn?
  Men visst är det fint i Sverige, speciellt just nu. Du får se till att bara åka hit i oktober/november, när det är grått o kallt och allmänt pestigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att flytta nu skulle vara att bränna broarna, så att säga. Han har kämpat så hårt i så många år för det här yrket. Kanske funkar det inte att bo i Sverige? Arbetssituationen är så annorlunda här mot Sverige. I Sverige kan man söka jobb som man är intresserad av, alla möjliga olika sorters jobb i hela landet. Man kan gå kurser och utbilda sig och byta yrkesbana. Man kan flytta till en annan del av landet som man tycker om och söka olika sorters jobb där tills man får något. Det är väldigt, väldigt långt från Spanien, med Spaniens arbetslöshet.

   Radera
 2. Jag håller med Annika, sådär kan man helt enkelt inte tänka i Spanien, arbetsmarknaden och hela systemet är inte så flexibelt. Folk skulle kunna gå över lik för en fast tjänst. En lärare har inte bara många år av utbildning bakom sig, uatn också hårda inträdesprov och en massa år av vandrande runt olika skolor i olika delar av landet.

  Trist att inte kunna planera... men om ni flyttar till Sverige blir det ju likadant för Jesús? Svårt det där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättesvårt.
   Helst skulle jag önska att han kunde få en utlandstjänst (som fast anställda lärare kan be om) och förlägga den till Sverige så att vi kunde testa hur det skulle vara, men det är nog rent önsketänkande.

   Radera

ny gadget

ny gadget