söndag 11 november 2012

Söndagsprat

Hej go vänner!
Idag har solen återvänt och vi kan tvätta igen!
Och tvätta ska vi göra, hela dagen ska maskinen gå varm, för i den nya garderoben ska bara rena plagg hänga.
Nya garderoben ja, igår inhandlades en söt, grå garderob i trä och nu ska vi bygga ihop den.
När vi är klara med det ska vi gå ut. Tre dagar instängd med flyttpyssel är för mycket.
Ikväll blir det invigning av bordet genom ett parti Carcassonne, skojig dryck och gotter. Bordet är så stort att  hela spelet kommer att få plats utan problem.
Jesús är nöjd och glad, för han sorterar sina vinylskivor, och i förrgår var jag så kärleksfull att jag sa åt honom att åka och plocka svamp istället för att måla. Han kom hem med ett gäng svampar i korgen, och två enorma gallipiernos, faktiskt de största svampar jag har sett. Den ena åt vi igår, stekt i olivolja, vitlök och persilja, och det är mycket troligt att det blir samma sak med nästa idag.
Jesús är ju nybörjare gällande svampplockning, så hans enda möjlighet att hitta svamp var att åka i fredags. Det hade regnat hela veckan, och här går ingen ut när det regnar. dessutom jobbar man ofta till 20-21-tiden här. Det betyder att skogen förmodligen var full av svamp, och att alla svampplockare i Sevilla med omnejd planerade att åka lördag morgon när det enligt prognosen skulle vara uppehåll. Jesús fick alltså ett försprång, och jag fick svamp till lunch.
Förtydligande: det finns få ställen med natur som inte är omgärdade av stängsel, där allmänheten får gå.
Ingen allemansrätt här alltså.
Gud vad jag saknar allemansrätten.

Övrigt: lägenheten blev jättefin när laxfärgen försvann från väggarna, och jag har lärt mig expertknep av Juan el pintor. Och kommer aldrig mer att tejpa lister när jag målar.

3 kommentarer:

 1. Hur lyder då tipset från Juan el pintor?? hur gör man istället? :)

  SvaraRadera
 2. Berätta! Vi vill alla veta detta.
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Jo, nu ska ni få höra! Man SKA kladda ner lister och kontakter! Om man tejpar bildas tvära, onaturliga kanter, och om man låter tejpen sitta kvar för länge följer det gamla underlaget med när man tar bort den. Istället ska man måla (med adekvat pensel) helt in mot lister och annat för att färgen ska tränga in allra längst in, och torka bort det som hamnat på listerna med en fuktig trasa.
  Nu pratar vi om vattenlöslig färg förstås, för annan färg kan det bli tvunget att tejpa.

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget