söndag 18 november 2012

Musslor, basilika och besugo-fisk

Vi har slitit med möbler och flyttstök hela helgen, därav den klena uppdateringen. Flyttstök är inte roligt alls, men en ljusglimt har varit måltiderna, främst de idag. Och det är tack vare ett besök på Carrefour igår.
Man kan inte bortse från vissa fördelar med att bo inne i stan istället för utanför. En av fördelarna i det här fallet är närheten till Carrefour. Carrefour är ett jättestort varuhus med teknikprylar, böcker, hushållsgrejer, kläder och lite ditten och datten, och en mycket stor matavdelning. Veckohandligen är bäst att sköta på annat håll, på tråkiga Día till exempel, där finns basvarorna till billigt pris och inget onödigt åker ned i korgen eftersom det bara finns tråkiga basvaror att köpa. På Carrefour däremot... Det är farligt! Där finns det mesta som man kan tänkas behöva, det är dit man åker (eller till El Corte Inglés) för att köpa specialprodukter, ekologiska produkter och annat.
Vi stannade till vid fiskavdelningen och vid avdelningen för utländska produkter sorterade efter land.
Det resulterade i dagens (söndagens) måltider.
Frukost: Engelsk frukost. Baked beans, stekt korv, rostat bröd och stekt ägg. Färskpressad apelsinjuice (äntligen är apelsinsäsongen här!) samt muffins med smält choklad på från brödbutiken härnere.
Sen lunch/middag: En stor skål ångande varma musslor tillagade i olivolja, vitt vin, citron och lagerblad, en skål räkor (till mig förstås), varsin besugo-fisk a la plancha, hackad tomat och lök med basilika, vinäger, salt och olivolja samt färskt bröd. Efterrätt: Vindruvor, mantecados (små kakor typiska för julen) och en hel liter te i silverkanna som avnjöts lääänge.
Nu: Citrondricka och en skål palomitas, de där som kallas popcorn men som inte är det, som förmodligen inte ens är gjorda av majs, men som är ruskigt goda!

Det bästa med Spanien är maten.

Herregud, vilket oväsen det är ute! Bilar som tutar, folk som skrålar och blåser i visselpipor. Det har varit fotbollsmatch ikväll. De båda Sevillalagen mot varandra. Vi bor inte så ångt från Sevilla FC:s arena, så när Jesús hängde tvätt med fönstret öppet hörde vi publikens vrål därifrån.

Imorgon ska en elektriker titta på vårt mystiska uttag, och när det är gjort kan vi förmodligen koppla in datorn, och när det är gjort kan jag äntligen skriva och visa i bilder, vad det är i denna bostad som gör mig så nervös att händerna skakar...

4 kommentarer:

 1. Maten låter helt ljuvlig :) Men just den engelska frukosten i Spanien - det låter lite egendomligt.
  Jag har aldrig fattat grejen med baked beans till frukost - eller rättare sagt - jag tror att det är britterna som missförstått någonting :)
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej nej, det är alla andra som har missförstått! Bönor till frukost ska det va!
   Glömde ju att skriva vad de exotiska inköpen var som gjorde vår matdag. Det var alltså bönorna och basilikan. Sådant hittar man sannerligen inte i vilken butik som helst här!

   Radera
 2. Du är på britternas sida? Är heltäckningsmattor i badrum på B&B också fullt normalt kanske? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, normalt och normalt... Men rätt skönt att sätta de bara fötterna i en heltäckningsmatta istället för på ett iskallt kakelgolv som i Spanien.

   Radera

ny gadget

ny gadget