måndag 26 november 2012

Rockgrupper försvinner på grund av krisen

Ni som har följt bloggen ett tag vet att jag har skrivit en del om den ekonomiska krisen i Spanien, men det går bara inte att blunda för den. Den påverkar allt.
Och det var det som vi pratade om under lunchen. Hur det ekonomiska läget påverkar allt, verkligen allt, saker som man inte tänker på. Branscher som inte har problem får det eftersom kunder inte kan betala. Kulturen måste stå tillbaka. Kommuner ställer in konserter och föreställningar eftersom de inte kan lägga pengar på sådant nu, och publiken kan inte heller betala.
Går vi ned på det personliga planet så har kören Proyecto eLe, som Jesús är med i, fått två konserter inställda, och Jesús rockgrupp krisar som så många andra. Gitarristen har slutat, eftersom han efter två års arbetslöshet flyttat till England (och fått jobb!). Och detta just som gruppen äntligen hittat en ersättare för den förre gitarristen som slutade. Nu fortsätter kampen för att ha två gitarrister. Och det är inte lätt. Här i Spanien kostar det en del pengar att hålla igång en grupp. Replokal måste betalas, konserter som arrangeras måste också betalas. Ja, här betalar rockgrupper för att få spela.
Många grupper i Sevilla har faktiskt tvingats lägga ner eftersom medlemmarna är arbetslösa och inte har pengar, eller för att delar av gruppen har flyttat i jakt på jobb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ny gadget

ny gadget