torsdag 1 november 2012

Folk som inte håller tyst under konserter

Var på en så himla bra konsert igår kväll. Jesús munspelslärare spelade med sin grupp Bluesía. Ingen sång, istället en stor karl med skägg som läste egen poesi till bluesmusiken.
Men alltså. Jag blir så jäkla förbannad när folk inte håller tyst!
Även om gruppen i fråga spelar på en bar, kulturbar med scen och uppträdanden regelbundet, håller man inte ljudnivån nere när gruppen spelar?
Först var det inte så mycket folk. Det var bara tjejen i baren som hördes när hon pratade med ett par som satt där, och så gubb-fan bakom oss. Han hördes. Han hördes mer än karlen med poesin, eftersom han hela tiden måste överrösta poeten för att höras. Spelade ingen roll hur v i hyschade på honom.
Jag förstår verkligen, verkligen han som klev ner från scenen, tog tag i kragen på folk och vrålade åt dem att hålla käften.
Sedan kom mer och mer folk, och efter pausen hördes inget annat än munspelet, eftersom folk pratade så högt. Högre och högre, inte längre för att överrösta musiken, utan för att överrösta övriga i lokalen.
Men det är alltid så här. (Så länge det inte är en rockgrupp som spelar, för sådana spelar på en annan ljudvolym.)
Det är så respektlöst. Mot musikerna och mot oss som kommit för att lyssna.
Egoistiskt.
Få saker avskyr jag mer än egoism.

4 kommentarer:

 1. Respektlöst! Lika förbannad blir jag numera då jag går på bio. För samma sak inträffar där. Folk som pratar högt under filmen. Eller ännu värre, som hela tiden plockar upp sin mobil för att kolla något eller skriva något på facebook och inte inser att det där telefonljuset bländar halva salongen. Känner jag mig som en gnällig medelålders 40-åring? Oh, yes! Och en stolt sådan. ;)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner mig som en gnällig medelålders 30-åring! I fråga om oskick. Det här med mobiler, jag blir tokig. Jag har inte varit med om störande mobilljus på bio, men detta att pyssla med mobilen istället för att umgås med de vänner man är med, det blir jag galen på!

   Radera
 2. Jag håller med. Så sant. Det finns idioter på både biografer och konserter.
  Kramar

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget