Vi gick in till stan för att köpa en bok, och hade en plan om tapas-middag.
Första stoppet blev redan på 100 Montaditos eftersom jag var hungrig på gränsen till nära-dödenupplevelse. Dessutom bör man inte gå hungrig till de ställen dit vi var på väg, då kan man ruinera sig fullkomligt.
El Camerino, den dyra baren med godaste gubbröran (svensk kock, skrev om stället HÄR) har tydligen semesterstängt, så vi gick över bron, tillbaka till Triana och vidare till min favorit; Macuro.
Vilket toppenställe det är. Musiken, lokalen, konsten, och maten förstås!
Felet med Macuro är att det är dyrt. 3-6 euro för en liten, sällan mättande, tapa.
Jesús valde asiatisk sallad och moussaka gjord på blodkorv (morcilla). Jag beställde sallad på kyckling och avokado samt oxköttwok med coucous.
Salladen var fantastisk. Inte särskilt salladslik, men fantastisk.
Woken ar ännu bättre. Den hade någon krydda som jag inte vet vilken den är, men smaken var perfekt.
Så god att vi beställde en till att dela på.
Efterrätt i form av tårtbit med tre olika sorters choklad.
Vi satt och log fånigt hela måltiden igenom för att det var så gott.
Älskar det stället.
Här har jag skrivit om det tidigare.
När vi gick hemåt (mot bilen) via livliga Calle Betis hade temperaturen sjunkit ordentligt och det var sköna 30 grader ute.
Kroppen vänjer sig. Tidigare tyckte jag att 25 var perfekt. Nu är det 30 som gäller.
Boken som J sitter och bläddrar i, det är Macuros egen receptbok med recept på en mängd favoriter från deras menyer.
Tyvärr, tyvärr (!) trycktes boken upp i en mycket liten upplaga, och de sista böckerna som finns kvar säljs inte.
Tyvärr.
Den där chokladkakan, den håller jag ögonen på. Den ser grymt god ut! Ibland är det värt att lägga lite extra pengar på maten, det är så himla gott!
SvaraRaderaVisst rä det det! Älskar god mat!
Radera(Och chokladtårtan var till och med ännu bättre än den ser ut att vara på bilden...mmm...)
Vi väntar just nu på receptet till chokladkakan.
Radera*Förväntansfull väntning pågår*
För du snodde väl receptet?
*Skuggan till ett tvivel*
Visst gjorde du det Annika?
*Tvivlet byggs på*
För inte skulle du svika alla dina chokladkake-törstande vänner?
*Tvivlet är bortblåst och förtvivlan är nära*
Ni satt där med receptboken i händerna så nog snodde du receptet? Välj dina ord väl - du kan eventuellt ligga lite risigt till :)
Kramar
Naturligtvis tänkte jag på dig. Från första skymten av underverket när det bars till bordet, till sista skrapet med skeden.
RaderaMen rereceptet var inte med i boken.
Bäst att du kommer hit och smakar på chokladkakan, Chatrin.
Ok, du kollade efter receptet. Du är förlåten :)
RaderaJag tror att det är säkrast att vänta med mitt besök tills ni har vinter där.