lördag 11 augusti 2012

Livsfarliga fallande stenar

Ibland när Jesús jobbade sent i Ayamonte följde jag med honom tidigt på morgonen, släppte av honom i skolan och körde till Portugal för egna småutflykter. På så sätt upptäckte jag Algarvekusten.
Men det var ju trist att inte Jesús fick se allt det fina, så en dag åkte vi tillsammans. Jag ville visa honom en helt fantastisk strand som jag hade hittat.
Det var ännu tidig vår, ingen badtemperatur, men vi satte oss i sanden vid en klippvägg med matsäcken och njöt av havet och klippformationerna.
Så kom ett par killar fram till oss.
- Ursäkta, får vi ställa några frågor till er? Vi kommer från en tidning...
Såg nu att den ene var fotograf.
Artikeln skulle handla om turister som dör av nedfallande stenar från klippväggarna vid Algarvekustens stränder.
- Det dör några stycken varje år. Är ni inte oroliga när ni sitter här?
- Öh... Näe...

Minsann. Nedfallande stenar?
Tittade nervöst uppåt när killarna hade gått.
Och såg en skylt alldeles bakom oss.
Perigo - Danger
Med bild på fallande stenar.
Hur hade vi kunnat missa det?8 kommentarer:

 1. Hehehehe, asså, det var ju en ganska stoooor skylt? Men det är sant. Turister läser aldrig skyltar. Har själv jobbat som guide och folk kom och frågade om saker vi satt upp tydliga skyltar om framför nyllet på dem...jag själv gör samma sak när jag åker iväg. Å andra sidan försöker jag vara medveten om att läsa skyltar, men det är inte alltid jag följer mina egna råd :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ser. Inte ens du som har jobbat i turistbranchen läser skyltar. Som turist har man ett slags filter som sållar bort informationsskyltar som man inte är itnresserad av, oavsett storlek på dem!

   Radera
 2. Annika: "Hur hade du kunnat missa det?"
  En vild gissning. Kanske för att du inte gjort något åt dina glasögon?
  Du vet den där diskussionen om självbevarelsedrift som vi brukar ha ibland? Det här är ett praktexempel. Du har gått med felinställda glasögon i månader!
  Sätt fart till optikern! NU!!!
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill gärna komma med en rättelse här, känner att det är tillfälle för det. Ovanstående händelse skedde två år före glasögonbytet.
   SKA ta mig till optikern...

   Radera
 3. Det fanns ett skäl till varför du bytte glasögonen från början :P
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du inte fixat glasögonen ännu? GÖR DET NU MED EN GÅNG – det är en ORDER! Ögonen kan bli skadade av fel inställda glasögon och då spelar det nog ingen roll hur stora skyltarna är eller vad som står på dem.

   Radera

ny gadget

ny gadget