söndag 19 augusti 2012

Tango på Plaza del Museo

De bara kvinnoryggarna glänser av svett, männens skjortor är blöta.
Det är mycket varmt, men det hindrar inte dansarna att komma.
Varje torsdag vid 22.30 är det tango på Plaza del Museo. Det är bara att komma, den som vill dansar, den som vill tittar på. Klassisk tango, modern tango och tango av olika typer hörs från en liten musikanläggning. Runt, runt dansar paren, långsamt, snabbt, med has och skrap med foten, höga klackar, koncentrerade blickar, ibland skratt. Mellan låtarna skyndar alla att svalka sig med solfjädrarna.
Det är lite magiskt att sitta i mörkret  och titta på.


4 kommentarer:

 1. Varför sitter du i mörkret?
  Det låter lite misstänkt. Lite "stakeoutigt".
  Du hade uppenbarligen kameran med dig. Lägg till munkar och du skulle kunna vara med i Baretta eller Spanarna på Hillstreet.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gatlyktorna må ha varit tända, men det tar emot att kalla det för ljus.

   Radera
 2. Åh, jag bara måste åka till Sevilla någon gång, ja, eller Spanien iaf. Det verkar så mysigt med maten, kulturen och ja, t o m värmen (fast det räcker no med 30 grader... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det måste du! Det ÄR mysigt! Framför allt i Sevilla, som är så himla spanskt. Den enda årstid du bör undvika är sommaren. Vintern är helt okej, det är kallt men solen skiner nästan jämt, en riktig energikick får man när man har genomlevt mörka höst- och vintermånader i Sverige. Och så är det kul att plocka apelsiner från marken:)

   Radera

ny gadget

ny gadget