onsdag 22 augusti 2012

Kvällsnöje

Efter lektionen gick jag och köpte baguetter.
Varsin andaluza med salchichón. Samt en napolitana (ung. wienerbrödsrulle med choklad).
3,60 euro. Det är så billigt och enkelt att köpa baguetter här. Gå in i närmsta speceriaffär. Välj ett nybakat bröd. Välj pålägg. Butiken tar betalt för brödet och vikten av pålägget.
Fast för den ovane kanske det låter torrt att man inte får något smör.
Nåväl, goda baguetter blev det och sedan gick jag till Plaza del Museo som är så vacker och väntade med en bok. Efter en stund kom J med kall dryck och vi åt baguette-middag.
Sedan fortsatte vi till mitt favorittorg; Plaza de San Lorenzo.
Älskar det torget. Så lugnt. Och underhållande. Jag sprang på det för något år sedan bara och har varit förtjust i det sedan dess. Vårt nöje är att sitta och titta på folk där med en påse solrosfrön.
Igår gick det förbi en kille som försökte sälja basilikaplantor till oss. Kändes konstigt, särskilt som klockan var halv elva på kvällen.


2 kommentarer:

 1. Menar du att du aldrig suttit på ett halv övergivet torg mitt i natten knaprandes på solrosfrön och önskat att du hade en basilikaplanta? ;)
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var första gången det hände mig, faktiskt. Ångrar att jag inte köpte en planta eller två, basilika som är så gpott. Våra egna plantor är rätt vissna. Men jag fattade inte vad han sa. Trodde att han sålde droger.

   Radera

ny gadget

ny gadget