söndag 15 mars 2020

Första dagen i karantän - skattjakt, postgång och kung i blåsväder

Under dagen har jag fått meddelanden skickade till mig. "Hur går det?" "Hur är det med er?" Och det är ju alltid trevligt med livstecken från omvärlden, speciellt nu, när man inte får gå ut och träffa den. Undrar om postgången hålls igång? Jag skulle vilja beställa ett trädgårdsbord och några flaskor med saft :-) Och skicka kanelbullar till Milagros i norr. Går det, tro?

Det sades att karantänen inte skulle börja förrän måndag klockan 8, så jag planerade att sticka ut tidigt och gå till grannbyn Linares och tillbaka, sista chansen att gå ut och bli trött i musklerna, men karantänen hade redan börjat natten innan.

Jag har bara jobbat idag, så jag hade varit instängd i vilket fall. Jesús har varit med barnen, städat och gjort så fint, dessutom spelat spel med Disa och ordnat skattjakt för henne. Jag kom ner i en paus just som hon hade hittat en ny lapp med en bild i köket och strax förstod hon att skatten (en garnboll) var ute på bilen :-) Sedan skulle jag rita skattjaktslappar och jag hann tänka, att vad bra jag är på att rita egentligen, man ser ju precis vad det föreställer, sedan protesterade Runa, jag behövde söva henne, gå tillbaka och jobba, så skattjakten blev inte klar.

Vi grillade sardiner, kött, majskolvar och champinjoner till lunch, och Jesús gjorde couscous-sallad till det.

Vid läggdags lekte Runa med en rosa kudde, försökte ta den från Disa, och båda skrattade så mycket, och det var så roligt att se att hon faktiskt medvetet leker och skojar med oss. Lillan, som fyller ett år om en vecka! Disa ville somna i sängen här i arbetsrummet eftersom jag skulle stanna här och jobba ett tag till, så jag läste Saga-sagor, hennes första kapitelbok, och nu sover hon här bakom mig, jag ska bära in henne till stora sängen när jag går och lägger mig.

Jesús ringde till sin pappa, som var hellugn. Han hade varit ute på promenad med sin vän, och fått höra från folk på balkongerna att de borde gå hem. Jesús brors jobb är inställda, han jobbar ju som trollkarl. José Albertos restaurang är stängd, liksom Gorettis butik. Loren som är höggravid är orolig och vi alla oroar oss över Jesús brorsdotter, som ligger inlagd på sjukhuset i vecka 28 för att försöka förhindra att tvillingarna föds så här tidigt.

På nyheterna har folk uppmanats att lämna tillbaka handsprit och munskydd, de som har köpt slut på lagren alltså, inom 48 timmar.

En lite märklig nyhet, som inte har med Corona-viruset att göra, är att kungen, Felipe VI, avsäger sig sitt framtida arv från sin pappa. Den gamle kungen, Juan Carlos, har varit i blåsväder så många gånger att han till slut, det var väl efter den upptäckta elefantjakten, fick abdikera och låta sonen ta över. Men skandalerna fortsatte, nu det senaste upptäcktes det att gamle kungen har ett hemligt konto i Schweiz med hundratals miljoner dollar i mutpengar från Saudiarabien, och det var det som fick den yngre kungen att avsäga sig det framtida arvet. Dessutom, meddelade han, blir det inte längre några statliga anslag till den gamle kungen, som har varit nästan 200 000 euro om året.

Ja, det var vår första dag i karantän!

6 kommentarer:

 1. Låter inte alltför illa med karantänen än men trist att inte får vara ute. Vi uppmanas ju att iaktta "social distancing" men änsålänge har vi inte stoppats från att gå ut. Så det har vi gjort, med råge!
  Otroligt med spanska kungen som smusslat undan pengar! Herregud...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det händer så konstiga saker i det här landet! Man blir förvånad gång på gång! Detta med kungen, ja...

   Vi har det bra i vår karantän. Men läste precis att de första tre-fyra dagarna är det kul, följande fyra dagar är man hjärtligt trött på karantänen, veckan därpå blir vidrig. Står det, vi får väl se :-)

   Radera
 2. I Sverige har vi ingen karantän än men om barnen snörvlar blir det ingen förskola så de flesta föräldrar hamnar i karantän ändå. Jobba hemma är senaste budet i Stockholm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och MÅNGA barn snörvlar ju den här årstiden! Läste att väldigt många barn är hemma från skola och förskola.

   Jag tycker att det låter klokt att jobba hemifrån, när man kan!

   Radera
 3. Det låter som om ni haft det mysigt! Vilken god lunch! Jag har idag varit hemma med mitt halvsnoriga barn och vi har haft det riktigt bra. Jag hoppas att ni fortsätter ha det bra tillsammans hemma. TID för varandra - det får ni nu i alla fall. :) Kram på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja äntligen får vi tid! Hoppas vi kan använda en del av tiden till att sätta upp bokhyllor och en sänglampa, Jesús såg att järnaffären hade öppet!

   Krya på lille G!

   Radera

ny gadget

ny gadget