måndag 27 maj 2013

Så blev det söndag...

...och dagen började så bra med att jag på förmiddagen skrev klart ett inlämningsarbete.
Jesús städade lägenheten och lagade mat.
Pipen sov.
När arbetet var klart ägnade jag resten av dagen åt att försöka ladda ner fonetiska tecken till datorn, utan att lyckas. Jag försökte kopiera tecken för tecken från sidor på nätet - utan att lyckas. Det var den sista detaljen som måste fixas för att arbetet skulle kunna lämnas in.
Det var kväll och Jesús hade varit på kör-rep i flera timmar när jag gav upp.
Jag var så jäkla arg.
Vi gick en sen promenad när Jesús kom hem ochköpte chokladkex på vägen, men det hjälpte inte, jag var ändå arg när jag gick och la mig.

Dagens höjdpunkt: lunchen.
Man ser förstås inte hur gott det är på den här bilden, men det är fantastiskt gott. En rätt från Zambia som min kompis Åsa lärde Jesús att laga, eftersom jag tycker så mycket om den. Det är kyckling i tjock sås och spenatblandning med jordnötter eller jordnötssmör (och tomat och lök) samt majsmjöl som man kokar och bildar stora klumpar av. Ätes med händerna egentligen, men jag har inte fått in tekniken och använder (tråkigt nog) kniv och gaffel.


6 kommentarer:

 1. Wow! Ser verkligen gott ut och LÅTER gott med tanke på vad som är i!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker du? Tänk om jag kunde beskriva precis hur gott det är, men det går inte att föreställa sig. Det är kombinationen som är otrolig.

   Radera
 2. Trist det där när det inte fungerar som man vill och frustrationen bara blir värre och värre. Har du lyckats ladda ner de fonetiska tecknen nu? Håller tummarna för det.

  Låter gott och jag som älskar kyckling (och spenat) blir hungrig bara av att läsa. Vad gulligt av Jesús att lära sig laga din favoriträtt och vad gulligt av din vän Åsa att lära honom den.

  Kram på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyckades inte ladda ner dem, men lyckades kopiera dem ett och ett från en sida på nätet. Vilket pilljobb... Ja, han är rar, Jesús. Han frågade Åsa om receptet när jag var på jobbet en dag, så att han skulle kunna laga rätten till mig här i Spanien.

   Radera
 3. Men kan du inte bara använda insertar-símbolos-otros simbolos direkt i dokumentet? Bara vissa finns, men de viktigaste.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minsann. De viktigaste. Det fattade inte jag. Jag var där och letade, men när jag inte såg alla tecken som jag trodde skulle finnas gick jag vidare och letade.

   Radera

ny gadget

ny gadget