måndag 13 maj 2013

Elisas födelsedagskalas

Trots att alla i Jesús familj bor i eller strax utanför Sevilla blir det inte så ofta som vi ses allihop. Det är egentligen bara på jul, nyårsafton, trettondagen och på småtjejernas födelsedagar.
Vi, det är Jesús och jag, hans syster och hennes man och deras treåriga dotter Elisa som vi firade i lördags, Jesús bror och hans fru och lilla fyraåring samt deras vuxna barn med sambosar, och Jesús föräldrar förstås. Ett par svärföräldrar till syskonen brukar vara med på barnkalasen, och ibland några till.
Vad jag vill komma till, är att eftersom det inte blir så ofta är de här träffarna alltid uppskattade. Alla tycker att det är kul att ses och få lite nyheter om övriga.

Jesús pappa.

Småkusinerna tillbringade mesta tiden (och vi var där från halv tre på eftermiddagen till halv tolv på kvällen) i bubbelpoolen, men vi andra åt och drack och pratade. Det var tomatbitar med olja, vinäger och salt, grillade världsgoda revben, grillat kött och färskt bröd först, som vi åt och åt av, det kom hela tiden nytt hett kött från grillen.


Därefter var den stora skaldjurspaellan färdig, så då skickades det runt plasttallrikar med paella, med stora räkor, små bläckfiskar och annat gott.


Drycker gick vi och hämtade i kylen allt eftersom de tog slut i glasen.
Sedan hade småtjejerna badat färdigt för stunden och slog hål på piñatan som hängts upp i hallen, och det regnade ner godis och mjukdjur över dem. (En sådan skulle jag vilja ha på min födelsedag! Fast utan mjukdjur.)
Vi äldre blev lite sötsugna av att se godiset, och fick då smågodis i skålar. Men man fick vara snabb om man ville ha något, småtjejerna gick runt och bjöd när de hade lust, men mest satt de på trappan och åt själva:)
Så blev det maffig tårta med ljus och födelsedagssång, och det började skymma, och när det var riktigt mörkt hade vi hunnit bli hungriga igen. Förra året gick någon till en bar i närheten och köpte sniglar till allihop, men i år hade Jesús syster fått tag i flera kilo sardiner som vi grillade tillsammans med aubergine och paprika.

Sedan åkte vi hem.
Det var skoj alltihop, men de sista timmarna var det så mycket pollen i luften att det liksom inte var roligt längre. Hade jag kunnat hade jag plockat av mig huvudet och lagt det i bubbelpoolen för att bli av med det jobbiga.

Jag är medveten om att det är lite torftigt med bilder på dem som var med. Det är helt enkelt så att jag inte har frågat dem om lov att lägga ut bilder på dem på nätet. Så ligger det till. Det känns lite besvärande att fråga, för om de får veta att jag bloggar kanske de letar rätt på bloggen för att titta, och jag är inte helt bekväm med det. Av någon anledning. Trots att jag inte skriver om Jesús familjemedlemmar.


2 kommentarer:

ny gadget

ny gadget