fredag 3 maj 2013

Finfin kväll med sushi och spel

Det var planerat en promenad i stan.
Vi öppnade porten och beundrade kvällsljuset mot den mörkblå himlen så här den sista halvtimmen innan solen skulle gå ned.
Vi hann inte ens 20 meter innan det började regna. Och vilken störtskur det kom! Vi stod ett tag under ett träd för att vänta ut regnet, men det var lönlöst. Vi tog hissen upp, det åskade och blixtrade och Jesús, rädd som han är för vatten, konstaterade negativt att nu blev det ingen promenad. Han hade inga andra byxor, och kan inte gå ut, även om det håller upp, i fuktiga byxor för då blir han förkyld. (Det är han redan.)
Så vi stannade hemma, vilket inte alls är tokigt.
Jesús står nu i köket och rullar sushi, jag har varit nere i El Chino på hörnet och köpt lakrits och choklad till ett långt parti Carcassonne. Vin och dricka står på kylning.
Finfin kväll det här ändå.

2 kommentarer:

 1. Ni tog hissen upp medan det åskade?!!
  Den där överförsiktige svensken inom mig håller just nu på att himla med ögonen och meddelar att (för jag är ju väldigt positiv av mig) man alltid kan vara glad över det faktum att du inte valde att klättra upp på kyrktornets tak viftande en lång metallpinne ;)
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, det kan hända att åskan kom när vi redan var uppe...
   Men om du bodde här ett tag, Chatrin skulle du lära dig att i Spanien är man bara överförsiktig med den egna hälsan. Allt annat är struntsaker. En karl som springer runt med ett tjurhuvud och slänger smällare i restaurangtälten, berusade festdeltagare som inte ser något problem med att köra, eller att åka med dem som har druckigt... Det finns väldigt mycket här som man inte är ett dugg överförsiktig med.

   Radera

ny gadget

ny gadget